Представете си бъдещето на Централна и Източна Европа


От МOVE.BG, публикувана на 26 октомври 2018

MOVE.BG ви кани да се присъедините към първата по рода си виртуална конференция в Централна и Източна Европа - RE-IMAGINING THE FUTURE of Central & Eastern Europe, която ще се проведе на 13 и 14 ноември едновременно в седем държави.

Събитието се организира съвместно с Disruptive Innovation Festival - DIFImpact Hub & WWF, а целта на конференцията е да накара участниците в нея да повярват, че могат да бъдат агенти на промяната в своите локални общности.

България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Сърбия и Украйна ще се срещнат във виртуалното пространство, за да споделят, обсъдят и действат заедно по важни теми в три онлайн сесии.

Използвайки интерактивни формати, участниците ще имат възможност да се срещнат с панелисти от целия регион и да се включат активно в разговорите, които са от най-голям интерес за тях.

Общности за истината, общности за природата, общности на бъдещето.

В сесията "Общностите водят промяна", която ще се проведе на 13 ноември между 11 и 15:30 ч., фокусът е върху потенциала за промяна на обществото отдолу нагоре. В Източна Европа селските и градските общности са икономически, социално, технологично и културно разделени. Вероятността външна инициатива да даде резултат е малка. Затова ключът е да се създаде промяна отвътре, като общностите се обединят около общи ценности, които създават трайни позитивни иновации.

Жените предприемачи и технологиите

Сесията, поветена на женското предприемачество, ще се проведе 14 ноември ще обсъдъжда бъдещето на женското предприемачество в Централна и Източна Европа и как то може да има положително въздействие върху региона като цяло. Ще бъдат представени успешни истории за жени лидери и основатели, ще се дискутира въздействието и потенциалът на технологиите за създаване на нови възможности за жените предприемачи.

Очаквайте скоро подробности и за третата, не по-малко вълнуваща сесия, озаглавена Impact Technology...

Регистрацията е безплатна, можете да си осигурите място онлайн още сега.

Автор
още по темата

още от Актуално