Дискусия "THE BIG CHANGE: Новатори за зелена трансформация"

MOVE.BG организира третата дискусия от поредицата ни THE BIG CHANGE, посветена на света след COVID-19. Този път ще си говорим за зелените иновации.


От МOVE.BG, публикувана на 17 юни 2020

MOVE.BG ви кани на третата специална дискусия за голямата промяна, в която живеем и за света след COVID-19 -“The big change: Новаторите за зелена трансформация”.  

На 23 юни / вторник/ от 18:30 часа в дискусионен online формат, излъчван в YouTube, даваме думата на новаторите, които с интелекта и таланта си градят устойчивите решения за бъдещето, като създават продукти, базирани на нови технологии. Какви са техните идеи и от каква подкрепа се нуждаят?

Каква е визията на европейското  лидерство за дългосрочни, високотехнологични, модерни политики, ориентирани към перспективите за икономически растеж чрез зелени решения - ще чуем отговора на Брюксел за устойчива трансформация на икономическия модел. 

В този контекст ще дискутираме с евродепутата Ева Майдел и предприемачите от стартъп общността Гергана Станчева, съосновател на LAM'ON, и Петър Живков- създател на AirLief, какъв е европейският процес за подкрепа на авангардно-технологичните бизнеси. Домакин на дискусията ще бъде Саша Безуханова, основател на MOVE.BG.

Ще чуем експертите и тяхната визия за зелен рестарт на България в синхрон с амбициозния план на Европа за климатично-неутрална икономика, залегнал в Зелената сделка. Кои са спешните икономически реформи?

COVID-19 постави света пред предизвикателствата на икономическа криза, но е и възможност  за нов тип развитие на  страната ни в такт със световните тенденции. Това  означава да създадем среда за растеж от България на иновативните компании, отговарящи на тези стандарти, и заедно с това да утвърждаваме в обществото ни културата за живот и икономика в хармония с природата.

Затова ще коментираме и въпросите:

  • Какви са предизвикателствата пред високотехнологичните бизнеси в периода, когато излизаме от сянката на COVID-19 
  • Какви възможности се откриват пред българската стартъп екосистема в синхрон с общоевропейския процес на зелен икономически рестарт
  • Кои са големите европейски тенденции, заложени в Зеления пакт, и задачите  пред лидерите на този процес 
  • Какви са перспективите за развитие на  българските иновативни решения и необходимите политики за тяхната подкрепа и растеж, така че  те да бъдат синхронизирани с визията за зеленотехнологично бъдеще на икономиката

Гледайте ни на живо в YouTube от в 18:30 часа.

За зелен рестарт на българската икономика чрез иновации

Едни от ключовите бизнеси с въздействие са зелените предприемачески инициативи: проектите, които създават модерна икономика с високи технологии и с грижа за природата и хората. Те са едни от икономическите субекти, които трябва да бъдат подкрепени по време на програмите за възстановяване след COVID-19, защото могат да променят икономиката ни към устойчива, екологична, конкурентоспособна и създаваща растеж и работни места чрез иновации.

Затова настоява и MOVE.BG заедно с партньори в отворено писмо до правителството. В коалицията "За зелен рестарт чрез иновацииучастват MOVE.BG, BESCO - Българската стартъп асоциация, Founder Institute София, Sofia Startup, Джуниър Ачийвмънт България, Нулев отпадък - България, "Институт Кръгова Икономика", Българският център на жените в технологиите (BCWT).

Подпишете писмото сега!

Създаваме заедно нашето  утре!

Добави в Календар 2020-06-23 18:30:00 2020-06-23 20:00:00 Europe/Istanbul Дискусия "THE BIG CHANGE: Новатори за зелена трансформация" 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Градска джунгла