Да обиколиш България с колело - чуйте разказа на двама велопътешественици

На 20 май (понеделник) от 19:00 часа елате в Coworking by MOVE.BG, за да чуете приключенската история на нашите приятели Емо и Пламен, които обиколиха България с колела, за да популяризират развитието на екотуризма.


От Марин Маринов, публикувана на 14 май 2019

Как можете да се доближите до природата на една ръка разстояние и да опознаете невероятната българска природа, фолклор и традиции отблизо? А как можете да бъдете турист, който не просто не вреди на природата, а стимулира нейното опазване и дава положителен  пример на останалите?

По един много лесен и приятен начин!

С колело!

Именно това направиха нашите приятели Емилиян Николов и Пламен Иванов с тяхната инициатива, наречена От Б до Я”. Двамата обиколиха България с велосипеди в рамките на един месец. Те изминаха почти 2000 км от 1-ви април до 4-ти май тази година, за да популяризират развитието на екотуризма и използването на велосипедите като алтернативна форма на придвижване сред природата.

Едно пътуване, което приближава хората до пъстротата на българската природа и култура.

Един разказ за нещата, които пропускаме в забързаното ни ежедневие.

Един урок за силата на сътрудничеството и нуждата да работим заедно за постигането на общите ни цели като опазването на природата.

Едно пътешествие от София през Родопите до  Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Бургас и Варна, а след това обратно към столицата от Русе, Велико Търново, Ловеч и Враца.

“Мисията ни e да стимулираме устойчивото развитие на туризма в България, защото вярваме че това е един от най-добрите начини да съхраним нашето културно наследство и природно богатство и да му придадем заслужената стойност,” споделят Пламен и Емо.

“Друг основен двигател на този проект е стремежа ни да насърчим предприемчивостта и сътрудничеството в сферата като средство за подобряване на средата в която живеем.”

А кои са Пламен и Емо?

Пламен: пътешественик по природа, ценител на културната автентичност и предприемач с кауза. Той участва в редица инициативи, които популяризират концепцията за устойчиво развитие. Именно такъв е проектът на Пламен за онлайн туристическата платформа Insaiders.

Емо: винаги позитивен и готов за нови приключения. Вярва, че развитието на туризма в България тепърва започва и иска да снима всяко едно невероятно място в родината ни. Популяризира екотуризма чрез чрез своя двуезичен (испански и английски) проект  Bulgaria Guide.

Елате да чуете тяхната история на 20 май (понеделник) от 19 часа в Coworking by MOVE.BG на улица “Сердика”№20 в София.

“След като се завърнахме обратно в София, имаме щастието да гостуваме на нашите приятели и съмишленици от Coworking by MOVE.BG. Повече от coworking пространство, MOVE.BG е една общност от дейни и предприемчиви хора, които работят за изграждането на една по-добра среда за всички нас,” споделят Пламен и Емо.

“С идеята да изградят едно обединяващо звено, наскоро създадоха и платформата Changemakers, в която имаме честта да участваме. За нас е истинско удоволствие да разполагаме с тяхната подкрепа в това начинание.”

The ChangeMakers

Двигателите на промяната е проект на MOVE.BG, който идентифицира, свързва и обединява променящите България в национална мрежа. България има таланти, които адресират световните предизвикателства. В MOVE.BG искаме да покажем техните лица и да стимулираме промяната от България за света.

За да създадем заедно нашето утре!

Ако ти си човек, който има ясна ценностна система и визия за позитивна социална промяна!

Ако използваш иновации и нови технологии в подкрепа на социалния и икономически напредък!

Стани част от The ChangeMakers!

Включи се сега!

Добави в Календар 2019-05-20 19:00:00 2019-05-21 21:00:00 Europe/Istanbul Да обиколиш България с колело - чуйте разказа на двама велопътешественици 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от The Changemakers