В България има и примери за устойчив бизнес

Любомир Попйорданов за алтернативния туризъм и предприемачеството с грижа към природата


От МOVE.BG, публикувана на 15 януари 2018

Любомир Попйорданов е юрист по образование, предприемач и природолюбител, един от учредителите на Българската асоциация за алтернативен туризъм. Споделя, че във всичките 28 години от дейността на първата му туристическа компания, природата и планината винаги са били в центъра на разбиранията на екипа за развиване на бизнес.

Като цяло в България има дефицит на гражданско чувство и ако нещо трябва да работим всички заедно, то е да създаваме граждани. Това е екосистемата на свободните хора.

Според Любомир ресурсът на медиите не е насочен към отразяване на добрите примери в предприемачеството, в устойчивото развитие, а в България има и такива примери.

Решението не е в кабинката, а в това, че трябва да се спазват законите. Предлагат се неща, които буквално унищожават един обект на световното наследство, както би го унищожил масов катаклизъм. Това се случва с решение на правителство на страна членка на ЕС. Но още по-големият проблем, е че това решение по никакъв начин не развива местната икономика и предприемачество. Местните хора дори вече не са обслужващ персонал. Те са никои.

MOVE.BG

Автор
още по темата

още от Уроци за наивници