CAMP 2017: Eлектронна музика, нови медийни изкуства и пърформанс

Фестивалът като лаборатория за интердисциплинарно изкуство


От МOVE.BG, публикувана на 23 май 2017

Международният интердисциплинарен фестивал за електронна музика, нови медийни изкуства и пърформанс CAMP през тази година се провежда в София.

Мястото е FABRICA 126, а датите - 22 и 26 май.

CAMP е иновативен фестивал, който предлага интерактивна лаборатория за музиканти, изпълнители, визуални и интердисциплинарни артисти. Всяко издание на фестивала се провежда в различно пространство и в него участва различна група от международни артисти. Непознатите места, свързаните с тях артистични измерения и креативния процес между артистите носят редица трудности, които отключват огромен творчески потенциал и стимулират интензивен международен диалог. Концепцията на CAMP отразява хибридните измерения на дигиталната ера, в която импровизацията е ключова, а жанровете, медиите, техниките са по-преплетени от всякога.

 

Thomas Maos

Артистични директори на CAMP са Михаела Кавданска, Фрийд Деен и Томас Маос.

Томас е мултидисциплинарен артист, който колаборира с визуалисти, актьори, писатели, танцьори и музиканти. Заедно с композитора и инструменталист Фрийд Деен той основава CAMP през 1999, а оттогава фестивалът се превръща в едно от най-иновативните събития за аудио-визуално изкуство в Европа.

Fried Dahn
Българският артистичен директор на фестивала е Михаела Кавданска.

Според нея смесването на различни изкуства и инструменти за комуникация, което се случва в пространството на всеки артист, е изключително важно за разширяване на хоризонта ни както като професионалисти, така и като хора.

"От самото начало идеята ни беше да разширим палитрата от артистични практики и изразни средства, както и да интегрираме възможно най-разнообразни концепции и идеи за взаимодействие в реално време" - споделя Михаела.

В рамките на фестивала ще се проведат две публични събития със свободен вход. Първото от тях - SURPRISE ACTION NIGHT на 24 май, под формата на презентационно-дискусионен форум ще даде подиум на всички 15 артисти от Германия и България, участващи в тазгодишното издание на фестивала, да представят работата си и проектите, върху които са работили досега, които създават в момента и които планират в бъдеще. Пълен списък с имената на участниците ще откриете тук.

Йоана Робова aka Halojo
Финал на софийското издание на CAMP ще сложи събитието LIVE Performances NIGHT на 26 май.

То ще представи резултатите от съвместните творчески търсения на българските и немските артисти - аудио-визуални опити, смесени с танц, лирика и други вербални и невербални изразни средства.

MOVE.BG

Автор
още по темата

още от Актуално