Клубът на българските новатори “The ChangeMakers” се увеличи с нови двигатели на промяната

Поредната група от личности и каузи беше одобрена след гласуване на общността на “The ChangeMakers”.


От МOVE.BG, публикувана на 18 май 2020

Клубът на личностите, които променят България чрез иновации, “The ChangeMakers of Bulgaria” се увеличи с още двигатели на промяната, които идват от най-разнообразни сфери: култура, дигитален бизнес и предприемачество. Те бяха избрани чрез вътрешно гласуване между настоящите членове на клуба.

“The ChangeMakers” цели да обедини иновативните и променящи хора и каузи с дигитален, културен, екологичен и социален отпечатък. Проектите и личностите, които работят за положителната промяна на България.

“The ChangeMakers” поддържа и интерактивна карта на България, чрез която събираме новаторите от цялата страна на едно място. Новите двигатели на промяната са вече на картата, чиито пинове надминаха 130 иновативни личности и каузи.

Всеки един от вас може да посочва changeMakers, които да се присъединят към клуба на новаторите. Вашите номинации са решаващият фактор общността да продължава да се допълва.

Новите лица на промяната на картата

Албена Баева

Млад творец, който използва цифовите технологии, за да създава  интерактивни инсталации. Съосновател на Runabout project, студио „Реактив“ и рутер галерия „Галерия“.

Георги Ненов

Създател на подкаста “Свръхчовекът”, който разказва за личния пример на хора, които са постигнали и постигат успехи. Целта на проекта е слушателите да повярват, че и самите те са способни на това.

Данаил Петков

Основател на “НОВАТОР” - проект, който помага на млади иновативни компании да получат финансиране за международно развитие. Данаил участва активно за намиране на новаторски решения на обществено значими проблеми.

Елица Стоилова

Основател на Umni - стартъп, фокусиран върху създаването и поддръжката на "умни" чатботове. Елица работи за популяризираме на необходимостта от внедряване на технологии в хотелиерството и туризма.

Ивана Вълчева

Съосновател на Urbanites Sofia - организация за подпомагане на млади прохождащи артисти като дизайнери и художници. Ивана се занимавам и с freelance организация на културни събития на различни локации.

Иван Шопов

Създава иновативни продукти в сферата на музиката и изобразителното изкуство. В музикалните си проекти си сътрудничи с творци от различни стилове, за да създаде мост между отделните направления в музиката.

Искрен Митев

Съосновател и оперативен директор на стартъпа за вълшебна боя Escreo. Искрен е част от изпълнителния борд на ABLE, работещ активно за развитието и разпространението на лидерското поведение, предприемаческата инициатива и мислене.

Мина Драганова

Един от организаторите на най-големия хакатон, провеждан досега в България - Hack the Crisis. Инициативата обедини над 850 души със 111 идейни проекта за намиране на решения на предизвикателствата, които коронавирусът поставя в три направления: спаси животи, спаси общности и спаси бизнеси.

Мария Каракушева

Композитор и продуцент на съвременни музикални проекти (Hearteclipse Live). Една от целите на Мария е да създаде общество и мрежа от жени творци, които по-достъпно и лесно да си сътрудничат, защото сътрудничеството, според Мария, е в основата на новаторството.

Михаела Савова

Работи като самоук независим творец на съвременно изкуство под псевдонима MIKA SAV. Михаела е и част от екипа на Leader Talks - единственият шоу формат в България, който дава възможност на бъдещите и настоящи лидери да се учат и да задават въпроси към утвърдени вече лидери. Участва и в екипа на “Hack the Crisis”.

Никола Ликов

Има ключова роля в организацията на младите и успешни български предприемачи "Power of BG" - НПО-то, което организира “Hack the Crisis”. Никола притежава и опит в рисковото финансиране, като работи усилено за превръщането на българската стартъп екосистема в регионален център на иновации и предприемачество. 

Таня Козалиева

Съосновател на Kinder Coder - малък клуб по програмиране и роботика за деца в Свиленград, който помага на учениците да направят първите си стъпки в света на програмирането и роботиката по лесен и забавен начин. Макар Таня да не живее в Свиленград, клубът е фокусиран върху развитието на своята дейност в малкия град, където алтернативните занимания като програмирането за деца не е популярно.

Кои трябва да станат следващите членове на клуба "The ChangeMakers of Bulgaria: двигателите на промяната в България"?

Познаваш новатори от сферите на изкуството, дигиталния бизнес, образованието, зелената икономика и проектите за обществена промяна?

Посочи ги сега!

Автор
още по темата

още от The ChangeMakers - Двигателите на промяната