Черно море, свободно от пластмаса

Или какво ново около WIND2WIN Challenge


От МOVE.BG, публикувана на 4 юни 2018

Неотдавна ви срещнахме с Илияна и Йоан от Akasha Surf School, които предприемат първото по рода си уиндсърф предизвикателство, посветено на борбата с пластмасовото замърсяване на Черно море. Освен техния опит за скоростно изминаване на трасе от 300 км по вода между Дуранкулак и Резово, кампанията на WIND2WIN Challenge включва много други събития и инициативи. Дойде време да ви разкажем за първите две от тях:

Музика с кауза в София

Във вторник 5 юни Akasha и техните приятели и партньори ни канят на благотворителен концерт под надслов ЧЕРНО МОРЕ, СВОБОДНО ОТ ПЛАСТМАСА! На сцената в подкрепа на кампанията ще излязат MerudiaVAN COCKF-act & vWhy? от ThaCrew и Kalyas.

Можете да я подкрепите и вие, като се присъедините към нас в "Маймунарника" на 5 юни. Концертът започва в 20 ч., входът е 10 лв.

Средствата, набрани от билети за вход, ще бъдат използвани за покриване на част от разходите за:

  • информационна кампания за превенция на използване на пластмасови продукти за еднократна употреба
  • изграждане на навици за консумация на биоразградими битови продукти, преизползването и рециклирането им
  • серия от почиствания на българските плажове, придружени с взимане на проби и анализ от екип от професионалисти
  • заснемане на документален филм – апел, с участието на сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев, които ще се впуснат в едно уникално предизвикателство – да преминат протежението на цялото родно Черноморие от Дуранкулак до Резово по вода с уиндсърф.

Ако искате да помогнете на кампанията и да освободим Черно море от пластмасата, можете да подкрепите кампанията "PLASTIC FREE BLACK SEA" и в IndieGoGo.

Грабвайте филиите и към Черно море...

Защото на 16 и 16 юни се задава Сърф МАРмалад 2018! Цяла тумба весели сърфисти ви канят да отпразнуваме заедно "Международния ден на сърфинга" и откриването на новия дом на Akasha surf school.

Но няма да събираме само тен - пригответе се за скоростно почистване на плажните дюни от "любимите" ни туристи: пластмасови бутилки, каси, найлонови торбички и подобни.

 

Ето и програмата на събитието:

16 юни

10:00 часа - Стартиране на почистването, / базата на Akasha surf school

15:00 часа - Безплатни демонстрации и уроци по сърф, уиндсърф, кайтсърф, SUP, скимбординг и лонгбординг / базата на Akasha surf school. Инструктори по уиндсърф ще бъдат атлетите на WIND2WINChallenge. Скийбординг ще ви представят момчетата от Skimboard Bulgaria, а силната женска част от Wild-berries ще ви даде насоки в лонгбординга.

21:00 часа - Сърф филми и дискусии по темата "Черно море, свободно от пластмаса", заедно със Surfrider Foundation SofiaГрийнпийс България и За Земята

17 юни

10:00 часа - Сесии по йога или SUP йога / според метеорологичните условия

12:00 часа – Сформиране на група за посещение на тракийското светилище Бегликташ и Маслен нос.

Нямаме търпение да се видим на морския бряг! И да го оставим по-чист след себе си, разбира се.

 

тагове
Автор
още по темата

още от Актуално