Как да развием кръговата икономика в България? Сподели твоята идея!

Включи се в специалната кампания на MOVE.BG за дописване на “Учебника по бъдеща история на България”.


От МOVE.BG, публикувана на 20 юли 2021

Как предприятията в България да въведат по-бързо кръгови практики и модели? Как кръговата икономика да се превърне в неразделна част от индустриалния процес у нас? Как хората да бъдат образовани за методите, които надграждат рециклирането?

Сподели твоята идея и бъди част от кампанията на MOVE.BG “Допиши Учебника!

Включи се в бъдещето сега, нека заедно допишем “Учебника по бъдеща история на България”.

Напиши ни 1 нещо, което би искал да се промени в страната ни и да стане част от бъдещата история на България.

За да те вдъхновим, ти даваме пример от урок “Кръгова икономика” от самия “Учебника по бъдеща история на България”:

„Създаване на финансови инструменти за насърчаване на устойчиви практики и дейности, подкрепящи прехода към кръгова икономика. Чрез мярката производители и доставчици на услуги ще могат да получат достъп до преференциални условия и целеви банкови заеми, за да ориентират предприятията си към кръговия модел. Тази мярка допълва други идеи за декарбонизация в Учебника и така засилва тенденцията към “позеленяване” на бизнеса."

MOVE.BG ще обобщи всички отговори и ще ги изпрати като предложения за бъдещето на страната ни, в което искаме да живеем, на новото правителство и парламент.

Един от вас ще получи специален подарък  - копие от лимитирания тираж на единствения по рода си “Учебник по бъдеща история на България”.

Допиши Учебника, като споделиш твоята идея тук.

Учебникът

“Учебникът по бъдеща история на България” е специален проект на инициираната от MOVE.BG коалиция от граждански организации “За зелен рестарт”. В него експертите от Коалицията представят конкретни реформи, чрез които страната ни може да се превърне в един от зелените, дигитални и иновативни лидери в Европа, ако тези реформи бъдат приложени незабавно и с интегрална визия чрез Националния план за възстановяване и устойчивост.

”Учебникът по бъдеща история” показва как България израства от държава, която е скромен новатор със силно ресурсоемка и въглеродно интензивна икономика до една от водещите страни в Европа с развит иновативен и зелен бизнес, защитена природа и щастлив дом на просветени хора, които създават от България проекти и бизнеси, решаващи световни предизвикателства.

Разгледайте Учебника тук.

Автор
още по темата

още от The ChangeMakers - Двигателите на промяната