Conquering The World with Biotech - НоваториТЕ #20


От МOVE.BG, публикувана на 11 октомври 2018

В новия епизод на НоваториТЕ ще си говорим за биотехнологиите като инструмент за покоряване на световните пазари. Наш гост е Кирил Петков – възпитаник на Харвардския университет и познат като създател на българския вегански пробиотик ProViotic.

В рамките на предаването Кирил ще разкаже за международния си предприемачески опит, за трудностите и възможностите, които е срещнал по пътя на създаване на продукта ProViotic. Ще си поговорим как образованието в престижен университет като Харвард създава възможности за достъп до капитал и пазари, както и как се прави компания базирана на научни проучвания.

Гостът ни ще сподели за потребността и визията за развитие на най-новия си проект – Център за приложни науки и иновации/ Center for Applied Studies and Innovation/, който отваря врати съвсем скоро.

#гост

Кирил Петков е възпитаник на Харвардския университет, където завършва измежду най-добрите в курса си. Там му преподава лично професор Майкъл Портър, при когото се специализира в развитието на клъстер стратегиите. След завръщането си в България основава своя компания, инвестираща в млади технологични бизнеси от Източна Европа. Също така, Кирил основава и ProViotic – веган пробиотик, който е базиран на щам от бактериите в българското кокиче. През май 2015 г. ProViotic стана най-скъпата и продавана хранителна добавка в Ню Йорк. Паралелно с това Кирил е един от тримата основатели на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност, своеобразен мост между българските студенти и Харвардския институт за икономически стратегии и конкурентоспособност. Не на последно място, той е един от основателите на MOVE.BG – организация, която работи активно за развитието и просперитета на България.

НоваториТЕ е ежемесечно предаване за технологии, което събира историите на български предприемачи от целия свят и разкрива движещите сили зад успеха на техните компании. Всеки епизод разказва за една конкретна индустрия през перспективата на успешни български предприемачи в нея.
NB! Събитието се излъчва онлайн.

Добави в Календар 2018-10-29 18:30:00 2018-10-29 19:30:00 Europe/Istanbul Conquering The World with Biotech - НоваториТЕ #20 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от НоваториТЕ