Държавата има нужда от помощта на НПО сектора и гражданите, за да се справи по-добре с кризата с бежанците

Бежанците – заплаха или потенциал за България


От МOVE.BG, публикувана на 14 декември 2013

Такова мнение сподели Димитър Киров, представител на Държавната агенция за бежанците по време на дебат, организиран вчера в къщата на „България може“ на тема „Бежанците – заплаха или потенциал за България“. Според него, гражданите и гражданските организации могат да се включат в работата по интеграция на новодошлите чрез труда на специалисти, например – преподаватели по български език.

В дебата участваха също Красимир Янков – журналист и арабист, Руслан Трад – блогър, и адвокат Любомир Талев от Младежки консервативен клуб. Участниците спориха относно рисковете и ползите, свързани с навлизането на бежанци на българска територия, сблъскаха визии за предизвикателствата пред обществото ни, както и предложиха възможните им решения. След това те дискутираха с гостите в студиото, отговаряха на техни въпроси и продължиха да разменят реплики помежду си.

Очаквайте пълен запис на дебата, както и какво казаха участниците и модератора след края на срещата в понеделник на сайта на „България може“ – MOVE.BG

Автор
още по темата

още от Актуално