Започва дискусионната поредица Диалози за бъдещето

Разговор около три футуристични сценария

четвъртък, 3 май
Добави в Календар 2018-05-03 19:00:00 2018-05-03 21:00:00 Europe/Istanbul Започва дискусионната поредица Диалози за бъдещето 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg

От МOVE.BG, публикувана на 25 април 2018

03 май 2018 | 19:00 ч.
MOVE.BG (ул. Сердика № 20)
Участници: Любов Костова, Владимир Полеганов, Константин Василев
Модератор: доц. д-р Антон Герунов

Както се подразбира и от заглавието, „Диалози за бъдещото“ ще тематизира някои от най-важните (от днешна гледна точка) въпроси за бъдещето.

Разговорът ще бъде базиран на три (хипо)тези, представени от: Любов Костова – директорът на Британски съвет,  движещата сила зад международния успех на конкурса FameLab и съоснователят на Софийския фестивал на науката;  писателят, преводач и сценарист Владимир Полеганов и Константин Василев, който повече от 22 години се занимава с различни аспекти от процеса на разработка на софтуер. Темата на първото издание на „Диалози за бъдещето“ е свързана с предположенията или сценариите за бъдещето. Първоначалната инспирация за нея възниква от дванадесетте сценария (в зависимост от развитието на изкуствения интелект), описани от Макс Тегмарк в неговата книга Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial Intelligence. Тримата участници в „Диалози за бъдещето“, заедно с модератора доц. д-р Антон Герунов, ще предложат свои версии за възможното бъдеще, през различни входове на познанието, науката и литературата.

Участниците в "Диалози за бъдещето"

  • Любов Костова е директор на Британски съвет. Израснала е в Нигерия, има магистратура по Индийска филология и е превела над 60 театрални пиеси. Преди Британски съвет е работила 9 години в НАТФИЗ. С богат опит в публичните комуникации, Любов е движещата сила зад международния успех на конкурса FameLab и съосновател на Софийския фестивал на науката.
  • Владимир Полеганов е писател, преводач и сценарист. Завършва клинична психология и творческо писане в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор е на сборника с разкази „Деконструкцията на Томас С.“ и романа „Другият сън“. Интересува се от странното и фантастичното.
  • Константин Василев се занимава с различни аспекти от процеса на разработка на софтуеър над 22 години. Участва в изграждането на една от най-големите софтуерни аутсорсинг фирми в България - WizCom, по-късно закупена от американския гигант VMWare. Впоследствие е технически директор на българската фирма Tiger Technology, която произвежда и маркетира собствени системи за съхранение и споделяне на големи обеми данни. В момента Константин е директор инженеринг в Skyscanner, глобален портал за туризъм, където machine learning се прилага за подобряване на различни части от продукта и бизнеса.

Модераторът на "Диалози за бъдещето"

доц. д-р Антон Герунов има значителен опит като консултант по международни анализи на данни и ръководител на проекти. Експертизата му е свързана с информационните технологии и икономиката, интересува се от трансформационната сила на данните. Съосновател на LogSentinel.

„Диалози за бъдещето“ е част от програмата ART MEETS на MOVE.BG. Нейната основна идейна рамка е свързана с опита да бъдат ангажирани хора от различни професионални сфери в общ процес и общо мислене; да се дискутира изкуството в контекста на дигиталната култура, новите технологии, екологичната, градска и социална действителност.

 

тагове
Актуално,
Автор
още по темата

още от Решения за България: Култура