Дигитална историческа седянка и във Велико Търново

Седенките на „Моята българска история“ продължават пътешествието си в търсене на непознатите истории на България


От МOVE.BG, публикувана на 13 януари 2016

Моята българска история е интерактивна карта на България, в която всички заедно пишем и споделяме историята си. Тази, която по-често остава неразказана – малко известни факти за общото ни минало, за важните обществени фигури, както и нашата лична история – на рода, на къщата ни или нашата улица.

Седенките на „Моята българска история“ продължават пътешествието си в търсене на непознатите истории на България. Четвъртата ни дигитална седянка (и първа в Северна България) ще се проведе във Велико Търново на 18.01.2015 г. в Институт "Конфуций" към ВТУ от 15.00 ч., съвместно с Ателие “История и памет”, TAM, Сдружение "Клуб на историка - Велико Търново" и Регионален исторически музей - Велико Търново.

Велико Търново е специален град за „Моята българска история“. Точно тук през миналата година започна увлекателната ни виртуална разходка по историческа карта на България, а ул. „Г. С. Раковски“ в града беше една от пилотните локации на проекта. През новата година се завръщаме към старата столица, за да открием още непознати и неразказани истории. В тази мисия ще ни помогнат нашите партньори, търсачи и пазители на местното историческо наследство. Специални гости на събитието ще бъдат Дом за стари хора "Венета Ботева".

Проектът гостува на различни местни общности из България, защото основните носители на историята са представители на поколението, което е далеч от модерните технологии. Екипът на „Моята българска история“ се стреми да скъси дистанцията между поколенията, да дигитализира ценното знание, което не може да бъде открито друго място.

Ела и разкажи историята на твоя род, улица, къща или друга малко известна история от Велико Търново и региона. Защото твоята история е нашата обща история!

„Моята българска история“ е проект на MOVE.BG.

Автор
още по темата

още от Моята българска история