MOVE.BG и CEO Angels Club организират поредно обучение за развитие на стартъп средата

“Due Diligence & Company Valuation Workshop for Investors” е предназначен само за ангел инвеститори.


От МOVE.BG, публикувана на 10 октомври 2019

Програма EDIT на MOVE.BG ще проведе ново специализирано обучение за подобряване на бизнес средата в България - “Due Diligence & Company Valuation Workshop for Investors” с участието на един от най-известните инвеститори в Европа, Бриджит Бауман. Уъркшопът е насочен към групата на ангел инвеститорите и се организира от EDIT и CEO Angels Club в партньорство с пан-европейска мрежа Early Stage Investing Launchpad (ESIL).

Обучението ще се проведе на 17 октомври (четвъртък) от 15:30 часа в Work and Share Coworking в София. Входът е безплатен за членове на MOVE.BG и CEO Angels Club. За всички останали, таксата е 100 долара, която трябва да бъде преведена към CEO Angels Club тук. Уъркшопът ще бъде на английски език. Събитието е предназначено само за настоящи и потенциални ангел инвеститори.

Обучението

Искате ли да научите повече за това как ангел инвеститорите трябва да проучват една компания преди да вложат парите си? Как и на каква база се оценява инвестицията? Как се провеждат важните преговори по измерване на риска, на основата на които се определя инвестицията, и размера на дела на ангел инвеститорите? 

Отговорите на тези въпроси ще търсим чрез “Due Diligence and Company Valuation Workshop for Investors”. Този специализиран семинар в сферата на рисковите инвестиции има за цел да осигури обучение и информация от кухнята на Venture Capital индустрията за потенциални и настоящи инвеститори с интерес към инвестиции в стартъп компании и проекти.

Участвайте  в единственото по рода си проучване на иновативния малък, среден и стартъп бизнес в България.

Семинарът е вторият от поредицата обучения за ангел инвеститори на програма EDIT и CEO Angels Club.

“Ангел инвеститорската култура е млада в България - да подкрепиш финансово стартираща компания изисква системни знания. Съществена задача е стартъпите да бъдат съпроводени и подкрепени менторски в израстването им и превръщането им в утвърдени и устойчиви бизнеси и излизането им на международните пазари,” сподели г-жа Саша Безуханова, основател на MOVE.BG и EDIT.

“В рамките на системната ни работа в подкрепа на иновативната екосистема и стартиращите бизнеси в България, чрез програмата ни EDIT организираме серия от образователни  форуми за ангел инвеститори. Вярваме, че това ще допринесе за разширяване на мотивацията и инвестиционният ресурс в този най-рисков етап в развитието на една компания,” допълни г-жа Безуханова, която е и local leader на ESIL за България.

Лекторът

Бриджит Бауман е бизнес ангел с над 200 сделки и редица успешни exit-и. Тя е създател на идеята за трансформирането и демократизирането на ангел инвестирането в достъпен и скалируем клас актив. Г-жа Бауман е основател на GoBeyond Early Stage Investing - fintech компания за ангелско инвестиране. Проектът оперира в Европа, САЩ и държавите от Близкия изток.

Г-жа Бауман има над 30 години опит в иновативния бизнес и внедряването на дигитални и нови технологии, включително и като главен оперативен директор на iWorld Group - американска компания за разработване на мобилно съдържание. През 2003 година решава да се впусне в ангелското инвестиране, a през 2015 година получава наградата за инвеститор на годината на Европейската мрежа на бизнес ангелите (EBAN).

Ако искате да получите съвети от г-жа Бауман, Ви очакваме на “Due Diligence and Company Valuation Workshop for Investors”. Обучението е насочено само към настоящи и потенциални ангел инвеститори. 

За повече информация, можете да се свържете с Кирил Минчев от CEO Angels Club: e-mail: kiril@ceoclub.bg.

Програма:

15:30 - 16:00 Регистрация

16.00 - 18:30 Обучение и Q&A сесия

18.30 - 19.30 Networking

За CEO Angels Club

CEO Angels Club  е група от топ мениджъри и предприемачи, които инвестират собствените си пари в стартиращи компании срещу дружествен дял.

За ESIL

Early Stage Investing Launchpad или ESIL е пан-европейска мрежа от ангел инвеститори, която има за цел да стимулира start-up инвестициите, да осигури систематизирано знание и да свърже бизнес лидери от цяла Европа.

За MOVE.BG

MOVE.BG e платформа на двигателите на промяната в България. Търсим иновативни модели и решения за устойчиво развитие, обществена промяна и развиваме култура на споделени ценности.

Създаваме заедно нашето иновативно утре!

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital