Любомила Йорданова: "По екологичните теми трябва да говорим с научни факти и позитивно"

Изказване на Любомила Йорданова, основател на стартъпа Plan A, по време на дискусията на MOVE.BG "THE BIG CHANGE: COVID-19 и климатичните промени".


От МOVE.BG, публикувана на 15 май 2020

Гледайте обобщение на изказването на Любомила Йорданова.

Любомила Йорданова е основател и изпълнителен директор на Plan A - берлински стартъп, разработващ алгоритъм, който прогнозира къде и как климатичните промени ще бъдат най-осезаеми. Компанията предлага и софтуер, който помага на бизнеса да следи устойчивите си практики и да намали въглеродния си отпечатък. Преди Plan A, Любомила е работила в сферата на инвестиционното банкиране, рисковия капитал и финтех индустрията в Азия и Европа. Наскоро тя бе включена в класацията на Forbes Германия - "30 под 30".

Голямата промяна

Любомила беше един от участниците в във втората от трите специални дискусии на MOVE.BG, посветени на света след COVID-19 - "THE BIG CHANGE". Този път си говорихме за връзката между две глобални и спешни кризи, които засягат всички ни: коронавируса и промените в климата. Разгледахме темата през три гледни точки: на иновативен предприемач, на еколог-активист и на учен, който се занимава с иновации.

Домакин на разговора беше Саша Безуханова, основател на MOVE.BG, а освен Любомила в диалога ни участваха доц.д-р Хюсеин Йеменджиев, преподавател в Бургаския университет "Проф. д-р Асен Златаров" и основател на стартъпа за мониторинг на качеството на водите ENOVA H2O. Третият ни гост беше Веселина Кавръкова, изпълнителен директор на WWF България и еколог

Пълен запис на дискусията гледайте тук.

Автор
още по темата

още от Градска джунгла