EDIT: положихме основата на партньорство с Долината

Двайсетте най-развити технологични стартъпа в България срещнаха инвеститори от Силицивата долина


От МOVE.BG, публикувана на 3 май 2017

"В България имаме страхотни кадри и специалисти, но те се занимават с дребни неща"

Това каза Боян Иванов, създател на сторидж компанията Storpool в предаването НоваториТЕ#5 - Winning the Cloud. В същия епизод Богомил Балкански, вицепрезидент в Google, разказваше как е станал известно име в Долината. Изводът, който логично си направихме, е, че докато не създадем по-широка платформа за разпознаваемост, повече възможности за създаване на международни контакти и обмен на опит, българските таланти може и да продължат да се занимават с “дребни неща”.

Затова направихме стъпка в посока да променим това.

Докато надълго и нашироко в студиото ни Богомил разказваше как си е проправил път в техсвета, етаж по-надолу следващата технологична кохорта на България обсъждаше пътя, който основателите са извървели и какво още предстои.

The Real Silicon Valley Evening постави началото на партньорството между EDIT и най-големия технологичн хъб - Силициевата долина.

Благодарение на това за българските предприемачи и мрежата на EDIT има нов канал за обмен на опит и ресурси. Още това лято пет наши компании ще заминат за Долината, за да почерпят знание и вдъхновение от технологичните пионери там, обещаха от BEC.

Сред гостите ни бяха и Дафина Тончева, партньор в US Venture Partners, Светозар Георгиев, съосновател на “Телерик”, Норман Винарски, създател на Siri и основател на SRI Ventures, Лари Бийл, създател на Interculture Foundation, Майкъл Марвин, един от първите рискови инвеститори в Долината изобщо, и Джейми Уилямс - спортист, добил известност около SuperBowl, сценарист, режисьор, предприемач и мотивационен лектор.

Какво имаха те да споделят с местната екосистема, можете да проследите в последния епизод на НоваториТЕ.

Coming soon...

С  The Real Silicon Valley Evening поставяме и началото на поредица от малко по-различни събития, организирани от EDIT. В България вече се случва много - в партньорските ни коуъркинг пространства напоследък кипи от различни тематични стартъп срещи и лекции. Ние, от своя страна, като контактна точка, искаме да предложим малко по-различен прочит на екосистемата. Предстои ни да започнем да организираме срещи с представители на различни институции, които имат отношение към развитието на стартъп средата.

MOVE.BG

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital