Ева Майдел: Планът за възстановяване на ЕС цели да превърне икономиката ни в истински по-устойчива

Изказване на Ева Майдел, евродепутат, по време на дискусията "THE BIG CHANGE: Новатори за зелена трансформация".


От МOVE.BG, публикувана на 14 юли 2020

MOVE.BG организира третата дискусия от поредицата ни "THE BIG CHANGE", посветена на света след COVID-19. Този път си говорим за зелените иновации. Дискусията е част от инициативата на MOVE.BG за зелен рестарт на българската икономика чрез иновации.

"Планът за възстановяване на ЕС цели да превърне икономиката ни в истински по-устойчива," сподели Ева Майдел, представител от България в Европейския парламент.

Ева Майдел е евродепутат от ЕНП. Фокусът на работата й е насочен към четири приоритета: по-качествено образование, повече възможности за предприемачите, равни права за потребителите в Европейския съюз и технологии.

Сред другите позиции, които тя заема, са президент на най-голямата организация на асоциации и граждански общества в Европа „Европейско международно движение”, както и координатор на Мрежата на младите евродепутати от ЕНП.

Ева Майдел е и заместник-председател на най-голямата асоциация на малки и средни предприятия в Европа „МСП Европа”, член на Дигиталната интергрупа.

Освен Ева наши гости са Гергана Станчева, съосновател на стартъпа за биоразградимо фолио LAM`ON, и Петър Живков, основател на стартъпа за умна маска AirLief. Домакин на дискусията: Саша Безуханова, основател на MOVE.BG. Гледайте пълен запис на разговора ни тук.

За зелен рестрат чрез иновации

Трябва ли да научим уроците от кризата с коронавируса и да вземем мерки за още по-сериозната криза с климатичните промени?

Нека използваме COVID-19 като възможност и вложим парите за възстановяване за изграждане на една модерна икономика с грижа за здравето на хората и на планетата ни. Икономика, която създава растеж и нови работни места чрез иновации.

Подпишете писмото до правителството за зелен рестарт на българската икономика чрез иновации. Инициатори са MOVE.BG заедно с бизнес и граждански организации от иновативната екосистема у нас.

 

Автор
още по темата

още от Градска джунгла