Гергана Станчева: Трябва да се изучава повече екология в училище, за да знаем отговорностите ни като потребители

Изказване на Гергана Станчева, съосновател на зеления стартъп LAM`ON, по време на дискусията "THE BIG CHANGE: Новатори за зелена трансформация".


От МOVE.BG, публикувана на 15 юли 2020

MOVE.BG организира третата дискусия от поредицата ни "THE BIG CHANGE", посветена на света след COVID-19. Този път си говорим за зелените иновации. Дискусията е част от инициативата на MOVE.BG за зелен рестарт на българската икономика чрез иновации.

"Трябва да се изучава повече екология в училище, за да знаем отговорностите ни като потребители," сподели Гергана Станчева, съосновател на стартъпа за биоразградимо фолио LAM`ON.

Гергана Станчева  е илюстратор с над 12 години опит в бранша и предприемач.Работи над 6 години в две стартъп компании - Empower United и Ятото.

В края на 2017 година заедно с Анджела Иванова започват да разработват LAM’ON - биоразградим ламинат за хартия. Година по-късно основават компанията с д-р Филип Ублеков. Проектът печели второ място в Националните финали на Climate Launchpad 2017, място в програмата Climate-Kic Accelerator Program 2018 и влиза в Топ 10 на световното състезание Chivas Venture 2019.

LAM’ON е селектиран и сред 30-те компании в Европейската програма EUSIC 2019. В началото на 2020 година проектът получава първата си инвестиция и е на крачка от пазара.

Освен Гергана наши гости са Ева Майдел, евродепутат, и Петър Живков, основател на стартъпа за умна маска AirLief. Домакин на дискусията: Саша Безуханова, основател на MOVE.BG. Гледайте пълен запис на разговора тук.

За зелен рестрат чрез иновации

Трябва ли да научим уроците от кризата с коронавируса и да вземем мерки за още по-сериозната криза с климатичните промени?

Нека използваме COVID-19 като възможност и вложим парите за възстановяване за изграждане на една модерна икономика с грижа за здравето на хората и на планетата ни. Икономика, която създава растеж и нови работни места чрез иновации.

Подпишете писмото до правителството за зелен рестарт на българската икономика чрез иновации. Инициатори са MOVE.BG заедно с бизнес и граждански организации от иновативната екосистема у нас.

 

Автор
още по темата

още от Градска джунгла