Петър Живков: България има нужда от повече създатели, отдадени на проблемите, които решават

Изказване на Петър Живков, основател на зеления стартъп AirLief, по време на дискусията на MOVE.BG "THE BIG CHANGE: Новатори за зелена трансформация".


От МOVE.BG, публикувана на 16 юли 2020

MOVE.BG организира третата дискусия от поредицата ни "THE BIG CHANGE", посветена на света след COVID-19. Този път си говорим за зелените иновации. Дискусията е част от инициативата на MOVE.BG за зелен рестарт на българската икономика чрез иновации.

"България има нужда от повече създатели, отдадени на проблемите, които решават", сподели Петър Живков, основател на зеления стартъп AirLief.

AirLief e мобилно приложение за Android и iOS, което позволява да се следи замърсяването на въздуха и ефекта върху здравето на хората. Използва се от над 3000 потребителя дневно в повече от 60 държави. AirLief разработва и "умна маска", която пречиства замърсения въздух. Компанията участва в акселератор на Massachusetts Institute of Technology (MIT), а в края на април спечели регионалните финали на PowerUP! – състезание на European Institute Of Technology, където се конкурират иновативни стартъпи от Централна и Източна Европа.

Освен Петър наши гости са Ева Майдел, евродепутат и Гергана Станчева, съосновател на стартъпа за биоразградимо фолио LAM`ON. Домакин на дискусията: Саша Безуханова, основател на MOVE.BG. Гледайте пълен запис на разговора тук.

За зелен рестрат чрез иновации

Трябва ли да научим уроците от кризата с коронавируса и да вземем мерки за още по-сериозната криза с климатичните промени?

Нека използваме COVID-19 като възможност и вложим парите за възстановяване за изграждане на една модерна икономика с грижа за здравето на хората и на планетата ни. Икономика, която създава растеж и нови работни места чрез иновации.

Подпишете писмото до правителството за зелен рестарт на българската икономика чрез иновации. Инициатори са MOVE.BG заедно с бизнес и граждански организации от иновативната екосистема у нас.

 

Автор
още по темата

още от Градска джунгла