Представяне на книгата “Хитлер” от Йън Кършоу

Едно от най-подробните изследвания на личността на фюрера ще бъде представено от историка Николай Поппетров от БАН.


От Моята българска история, публикувана на 25 февруари 2020

На 28 февруари от 18.00 часа програма “Моята българска история” на MOVE.BG и издателство "Изток-Запад" ще представят първия том от мащабното изследване на британския историк Йън Кършоу, посветено на Хитлер. Трудът се смята за най-пълната и завършена биография на известния диктатор. 

Личността на Хитлер е изключително важна за българската история с оглед на връзката между Германия и Царство България преди и по време на Втората световна война. В книгата си Иън Кършоу ни приближава повече от всякога до истинския образ на диктатора. С кристална яснота на анализа и с помощта на нови, неизвестни досега източници авторът показва механизмите на неговото влияние и власт. Разкрива и условията, които правят възхода на Хитлер възможен. 

Изминаха 80 години от избухването на най-опустушителната война в човешката история - достатъчно време, за да можем да погледнем безпристрастно към събитията и причините, довели до тях. 

Българското издание на мащабното изследване ще бъде представено от известния историк Николай Поппетров - водещ специалист от Института за исторически изследвания към Българската академия на науките в областта на българската и европейската история между двете световни войни. 

Очакваме Ви на 28 февруари (петък) от 18:00 часа в дома на MOVE.BG - улица "Сердика" №20, София.

Всички присъстващи ще имат възможност да си закупят книгата "Хитлер" директно от издателство “Изток-Запад” Входът е свободен, но за да си гарантирате място по време на събитието, вземете своя безплатен билет от линка.

Моята българска история

Една програма на MOVE.BG, с която популяризираме българската история и стимулираме нейния обективен прочит чрез иновативен модел на включване и съучастие. Организираме специализираното предаване Историци и истории, чрез което обсъждаме важни исторически теми с доказани експерти. Предаването стимулира неидеологизираното обсъждане на нашето общо минало както и съвременното му измерение.

Програмата поддържа и и интерактивна историческа карта на България, защото в сърцето на “Моята българска история е идеята, че всички ние заедно създаваме съдържанието на нашия общ исторически разказ. Вярваме, че за да продължим напред в общото ни бъдеще, първо трябва заедно да разкажем и познаваме общото ни минало.

Помогнете ни да намерим заедно частите на нашия общ пъзел!

Разкажете ни история на нашата интерактивна карта! Защото всяка история освен лична е и наша обща!

Моята българска история- твоята история е нашата обща история!

Автор
още по темата

още от Моята българска история