Интерактивната седянка на „Моята българска история“ вече и в Благоевград

Благоевград е поредният град, който ще бъде поставен на независимата историческа карта на България.


От МOVE.BG, публикувана на 20 октомври 2015

Историческата онлайн платформа „Моята българска история“ стъпва в Благоевград.

За трети път организираме „Седенките“ – поредното от серия събития в различни градове на България, които целят да съберат стари и млади, за да разкажат и дигитализират в реално време неразказаните и малко познати истории на нашите семейства, род, улица, град.

Третата седянка ще се проведе на 3.11.2015г. от 14 ч. в Регионалния исторически музей – Благоевград. Събитието по повод Деня на будителите организираме в партньорство с местната Общност "Каузи и Начинания".

Благоевград е поредният град, който ще бъде поставен на независимата историческа карта на България. Очакваме местните хора, носещи автентичния дух на своя край, да разкажат от първо лице неговоте истории, за да попълним заедно липсващите брънки в колективната ни памет.

Повече за организаторите:

„Моята българска история“ е проект на гражданска платформа за дебат и общо действие MOVE.BG. В сърцето на „Моята българска история“ е идеята, че всички ние заедно създаваме съдържанието на общата си историческа карта. Тук читателят е разказвач, а разказвачът е читател, защото смятаме, че всеки има знание, което да сподели, и защото ценим индивидуалния глас в прочита на историята. Научете още на myhistory.bg, както и на страницата ни във фейсбук.

Общност „Кауза и начинания“ е организатор на „БГ мъдрост в действие“ – инициатива за популяризиране на примери за подражание, на принципи, ценности и навици, които правят всички ни по-добри.

Ще се радваме да се срещнем и да отговорим на всичките ви въпроси.

Автор
още по темата

още от Моята българска история