"История за всеки": лични истории и видео разходки в миналото

През декември 2015г. „Моята българска история“ организира първото от поредицата събития „История за всеки“, заедно с партньорите си от „Българска история“.


От МOVE.BG, публикувана на 5 март 2015

През декември 2015г. „Моята българска история“ организира първото от поредицата събития „История за всеки“, заедно с партньорите си от „Българска история“. Интерактивният формат с видео съдържание и лични истории на живо по конкретна тема прави събитията интересни, увлекателни и отворени именно за всеки.

От април 2015 г., платформата „Моята българска история“ успя да събере над 350 истории от различни краища на България и света. С въвеждането на механизъм за търсене на адреси и истории през ноември 2015 навигацията и работата с картата е още по-лесна, а нейната мобилна достъпност позволява да се качват истории от различни места през всички видове мобилни устройства. На страницата във Facebook с над 2500 последователи се публикуват най-важните новини по проекта, както и всички събития, инициативи и кампании. В рамките на проекта планираме да реализираме различни формати събития, тематични кампании и партньорски дейности.

 

 

„Твоята история е нашата обща история“ е лайтмотивът на проекта и отразява вярата на екипа, че личното преживяване на историята и нейното дигитализиране е един възможен път към познаването на нашето минало. Знание, което може да ни даде ценни уроци, на базата на които да поемем по общия път напред към реализирането на личния ни потенциал като личности, както и този на всички нас заедно – като българи, обединени в идеята за написване на общия ни исторически разказ.

Автор

още от Моята българска история