Вода: изложба живопис на млади български художници

Очакваме те на едно специално събитие с вдхъновяващи картини на студенти от Художествената академия и музикален съпровод от Иван Шопов.


От Марин Маринов, публикувана на 4 февруари 2020

Водата като извор на живот. Водата като емоция. Водата като вдъхновение. 

Водата през погледа на пет талантливи творци от Националната художествена академия и специален музикален съпровод от Иван Шопов

На 13-ти февруари от 19:00 часа те очакваме на вдъхновяваща изложба живопис, посветена на ценния природен ресурс. Ще се срещнеш с прочита на петима млади автори, които представят водата по пет различни и уникални начина.

Авторите

Изложбата включва творби на Ангеларий Димитров, Ивана Петрова, Наташа Ноева, Северина Даниелова и Тина Хамзе. Картините са създадени в продължение на две години, а някои от тях през последните месеци. Авторите са част от Млади български художници - група, която подкрепя талантливи студенти от Националната художествена академия. Различни по темперамент, естетически и пластически търсения, авторите предлагат широк диапазон от интерпретации на темата, отправяйки своята провокация към зрителя, засягаща различни нива на сетивните и ментални възприятия.

"Въображението на художника ражда причудливи структури и образувания, имагинерни светове и пространства, погледът му е привлечен от пусти брегове, върху които водата е оставила своя отпечатък, или от загадъчни хоризонти, запечатали различните й състояния," споделиха пред MOVE.BG художниците.

Среща на изкуства

Специално за откриването на изложбата Иван Шопов е подготвил DJ set с авторска музика. Музикалният съпровод ще допълни атмосферата, защото музикалните творби ще бъдат също посветени на водата.

Очакваме те на 13-ти февруари (четвъртък) от 19:00 часа в Coworking by MOVE.BG. Събитието е безплатно. Запазете своя билет тук.

Изложбата може да бъде разгледана до 31 март всеки делничен ден от 09:30 до 17:30 часа.

Темата

Изложбата е част от Мисия ВОДА- първата за 2020 година тема на MOVE.BG, посветена на устойчивото развитие. Заедно търсим модерните идеи за възстановяване на нарушения баланс между човека и природата и подкрепяме хората на Новото време, които чрез инструментите на XXI век развиват иновативни решения. Като част от мисията ни предоставяме възможност на млади художници да изразят чрез творчеството си значимостта на фундаментални за човечеството и неговото бъдеще теми.

Добави в Календар 2020-02-13 19:00:00 2020-02-13 21:30:00 Europe/Istanbul Вода: изложба живопис на млади български художници 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор

още от ART MEETS