Да бъдеш жена предприемач: предизвикателства и съвети за успех

MOVE.BG ще бъде домакин на специалната кръгла маса на Българския център на жените в технологиите и Founder Institute Sofia. Очакваме Ви на 19 септември (четвъртък) от 18:30 часа.


От МOVE.BG, публикувана на 13 септември 2019

Какви са предизвикателствата пред жените предприемачи? Какъв е пътят на успеха? Как се преодоляват трудностите? Как и защо междинните неуспехи не трябва да ни спират, а да ни окуражават да продължим напред? Кои са успешните примери около нас?

Ако искате да разберете отговорите на тези и други въпроси, Ви очакваме на 19 септември от 18:30 часа в MOVE.BG на “Female Founder Roundtable with Bulgarian Centre for Women in Tech”. Българският център на жените в технологиите (BCWT) и софийският офис на един от най-големите преакселератори в света, Founder Institute, организират това специално събитие: един откровен и вдъхновяващ разговор с успели дами предприемачи. 

В “Female Founder Roundtable with Bulgarian Centre for Women in Tech” ще участват:

  • Саша Безуханова, основател на MOVE.BG и BCWT, член на борда на Европейския институт за иновации и технологии (EIT), local leader на пан-европейска мрежа Early Stage Investing Launchpad (ESIL) и основател на българската мрежа Economic Development via Innovation and Technology (EDIT) ;
  • Павлина Джартова, главен оперативен директор на софтуерната компания HyperAspect, бивш програмен координатор на BCWT;
  • Анастасия Ангелова, основател на блокчейн проекта StackAtomic;
  • Галя Йорданова, главен изпълнителен директор на GAIDA.AI - компания, за AI-базирани услуги за пазара на недвижими имоти;
  • Анна Радуловски, партньор в Tech Family Ventures.

“Знаем, че София е пълна с жени предприемачи и затова организирахме това събитие с цел да обединим тези дами и да дадем достъп до топ жените предприемачи и запалените бизнес дами. Те ще споделят своите „защо“, своите истории, предизвикателства, успехи, съвети и ще отговорят на вашите горещи въпроси за предприемачеството. Присъединете се към нас. Специални благодарности на нашите домакини, приятелите ни от MOVE.BG,” споделят организаторите.

Събитието е с вход свободен. Нужна е предварителна регистрация тук. Очакваме всеки, който се интересува от темата за жените в предприемачеството и нейните различни аспекти:

  • всеки, който има желание да участва във вдъхновяващ и непринуден разговор;
  • всеки, който,има идея за започване на собствен бизнес;
  • всеки, който вече е създал компания, но не е сигурен какво да прави по-нататък;
  • всеки, който иска да се срещне с колеги предприемачи, които също искат да започнат собствен бизнес;
  • всеки, който иска да се срещне с директори или ментори от Founder Institute Sofia.

BCWT

Българският център на жените в технологиите е организация, която вдъхновява, мотивира и подпомага момичета и жени да намерят своето място в дигиталния свят. Тя работи в подкрепа на женското лидерство и увеличаване на професионалното участие на жените в дигиталната индустрия, наука и предприемачество. 

BCWT инициира и партнира при реализацията на регионални и международни иновативни проекти, организира обучения и тематични събития и стимулира сътрудничеството в областта на научните изследвания, обмена на добри практики и мобилизирането на ресурсите в сектора на ИКТ. 

През ноември BCWT в партньорство с MOVE.BG ще организират втората международна конференция SHEleader@digital. Миналата година форумът събра над 200 представители на бизнеса, нестопанския и публичния сектор от петнадесет държави, убедени, че динамично развиващата се цифрова икономика има нужда от устойчивост и повече женско участие.

Създаваме заедно нашето утре!

Автор
още по темата

още от Добрият пример