Визия за София ще се опита да включи всеки един от вас

Архитект Любо Георгиев за малките и големите провали в градската среда


От МOVE.BG, публикувана на 16 май 2017

„Това, което „Визия за София“ ще се опита да направи, е да включи всеки един от вас, да създаде система за взаимодействие между всички участници в изграждането на градската среда– граждани, НПО сектор, експерти, изследователи, университети, администрация.“

Това сподели с нас архитектът Любо Георгиев на специалната ни Вечер за наивници, посветена на София. Любо е един от хората, които се опитват да подобряват столицата ни и търсят решения на големите й проблеми чрез "Визия за София". Преди това е бил директор на One Architecture Week - единствения по рода си български популярен форум за архитектура и урбанистика, който тази година, уви, няма да се състои.

Според Любо за решаването на голяма част от проблемите на града е от изключителна важност да се установи устойчив диалог между всички сектори, така че от него да се премине към конкретни действия и промени в начина на създаване на града. Идеята на хората зад „Визия за София“ е създаването на система, чрез която проектите да бъдат тествани преди да започне осъществяването им.

„Да правим малки провали или в по-добрия случай - успехи, и от тях да се учим. Защото докато измисляш нещата, ти всъщност ги работиш. И обратно – докато ги работиш, всъщност ги измисляш“ – казва Любо.

Автор
още по темата

още от Уроци за наивници