„Майко Мила!“ или „Обратно на работа“ в края на септември с Българския център на жените в технологиите


От МOVE.BG, публикувана на 5 октомври 2017

"Обратно на работа! Адаптация и позициониране след края на майчинството“ е темата в основата на разговора на 16-тата закуска BreakFast Club. Тя се организира от Българския център на жените в технологиите (BCWT) на 29-и септември 2017 г. от 9 ч. Гости на събитието са блогърите от „Майко Мила!“ - Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова, които представят опита си на майки, които са минали през това предизвикателство, и предават на гостите от увереността, че нито една жена не е сама в тревогите си. Освен тях, съвети за правна защита, какво казва законът и кое е дискриминация, е подготвила адвокат Росица Вучева, съдружник в адвокатско дружество „Илиева, Вучева и Ко“.

 

 

Личните истории, разказани от двете блогърки, са свързани с изпълненото с мотивация, нови сили, знания, умения и желанието за покоряване на всички върхове, очакване към старата-нова работна среда и за отношението на колегите. Поведението на наскоро завърналата се от майчинство жена, която е силно уязвима психически, в стрес от първата раздяла с детето, и е изпълнена с необяснимо чувство за вина и ниско самочувствие се представя от „Майко Мила!“. Същевременно Защо в периода на адаптацията на жената тези нейни „недостатъци“ са често непростими, непреодолими и абсолютна причина да бъде обявена за негодна за работа също е тема на разговора.

 

 

Гостите на закуската имат възможност да споделят
своите лични истории, съвети и да задават въпроси. А за тези, които не успеяха да присъстват, но имат нужда от тази информация, от закуската има видео.

тагове
Актуално,
Автор
още по темата

още от Актуално