МOVE.BG дискусия: „България: въпрос на избор”

В началото сме на нов, сякаш по-добър път, по който на нас, като нейни граждани, ще ни се наложи да направим трудни избори.


От МOVE.BG, публикувана на 7 март 2014

България се намира в началото на нов, сякаш по-добър път, по който на нас, като нейни граждани, ще ни се наложи да направим трудни избори. В МOVE.BG вярваме, че добрият избор е информираният избор.

Това ни накара през месец януари 2014 г. да започнем серия образователни лекции и дискусии, свързани с изборния процес в страната ни – как гласува българският избирател; какво е електронно гласуване; „за“ и „против“ задължителното гласуване; мажоритарна или пропорционална избирателна система и т.н. Опитът от дискусиите, експертните мнения по темата и вашето онлайн участие споделихме и дебатирахме отново на официалното закриване на дискусионната програма „България: въпрос на избор” на 7 март 2014 год. от 18:30 часа в зала 224 („Америка за България”) в Софийския университет „Свети Климент Охридски”. Там заедно погледнахме назад  през обектива на камерата на МOVE.BG. Какво успяхме да постигнем? Опитахме се да погледнем напред през собствените си очи какво ни очаква. Махнахме ли розовите очила? Как и защо всеки се включва и как постигаме съгласие – гледайте видеото! А какъв ли е ефектът МOVE.BG?

Автор

още от Изборите: Посока Бъдеще