Най-предизвикателното технологично състезание в България-Музикален Хакатон 2


От МOVE.BG, публикувана на 12 септември 2017

На 11-12 ноември в Националната Музикална Академия ще се проведе за втори път в България най-предизвикателното технологично състезание Музикален Хакатон. Второто издание на Музикални Хакатони България стартира с наградата на Българската Асоциация на Работодателите в Областта на Културата (БАРОК) и Граждански Институт на Националните награди ПроКултура 2017 в Категория „Дигитални Иновации“. Музикални Хакатони България прави заявка, че предстоящото издание през месец ноември в НМА ще бъде още по-впечатляващо и изумително като събере всички иноватори, които обичат музиката и технологиите, за които експериментите с нови идеи са предизвикателство! Състезанието се организира от ЕдуТехФлаг в партньорство с Monthly Music Hackathon, New York City и има за цел да е източник на иновации и синергия между музиката и технологиите.

В рамките на 48 часа екипи ще създават проекти и технологични решения в пет категории: Музикално Образование, Музикални технологии и приложения, Интелигентен град, Музика и роботи, Музикални мобилни игри и Музика, математика и наука. Няма възрастово ограничение и такси за участие. Отборите победители ще са в категориите: People (Хора), Inspiration (Въодушевление), Use ot technology (Използване на технология), IT sound (ИТ Звук) и най-голямата награда е в категория Music Vision (Музикална визия). Критериите за разработване на проектите са обявени на сайта.

Регистрацията за участие, темите за разработване на проекти за всяка категория, както и програмата ще бъдат обявени в началото на месец октомври 2017 г. на сайта: http://music-hackathons.org/challenges-prizes

Всички участници ги очакват много изненади, а за петте отбори победители повече от неочаквани награди, които са осигурени от организациите спонсори UBISOFT, Native-Instruments, MakSoft, Миг7Студио, Drooble, както и много други и специалните партньори на състезанието – HSMU, СофтУни, Музикаутор и Столична Община. Музикални Хакатони България се подкрепя и от партньорите: Нaционална Дигитална Коалиция, Делта 3, Джуниър Ачийвмънт България, Българска Наука, MOVE.BG, IDG.bg, Soft Intellect, BCWT, EDIT и Job Space.

Сред изненадите на 2-рия Музикален Хактон са специалните гости участници, които ще повишат емоциите на публиката на откриването на 11 ноември в официалната концертна зала на НМА, както и подкрепата на най-добрите професионалисти ментори и експерти във всяка от категориите на разработване на проектите, които ще помагат през цялото време на състезанието на екипите да създават, развиват или финализират своите идеи и проекти.

тагове
Актуално,
Автор
още по темата

още от Актуално