Науката решава проблеми №20: Във вихъра на Великата война

На 29 октомври (вторник) от 19:00 часа ще ни гостува Радослав Тодоров, дългогодишен медиен редактор, включително на списанията “Българска наука” и “Военна история”.


От МOVE.BG, публикувана на 21 октомври 2019

В навечерието на стогодишнината от края на Първата световна война ще Ви запознаем с един човек, който от години се занимава любителски с история. Как хобито се превръща в професия и как любовта към историята става основно занимание ще ни разкаже Радослав Тодоров, сценарист на исторически филми и автор на книга за Първата световна война.

Радослав е октомврийският гост на формата на MOVE.BG и списание “Българска наука” - “Науката решава проблеми”Очакваме Ви на 29 октомври (вторник) от 19:00 часа в дома на MOVE.BG за една интересна и полезна среща в началото на работната седмица.

Гостът

Радослав е дългогодишен автор и редактор в списанията Българска наука,Военна история и 360, както и в сайта Chronicle.bg. Неговите статии са написани в достъпен за масовия читател научнопопулярен стил и покриват широк диапазон от тематики като астрономия, биология, палеонтология, археология, технологии, изкуство, география, туризъм, природни феномени. Но основният му и най-силен ресор са историческите статии и в частност тези на военно-историческа тематика.

Поради тази причина преди време той беше избран за сценарист на документалните филми на „Българска наука“ – „На нож“ (2012 г.) и „Трагедия и слава“ (2013 г.), посветени на стогодишнините от Балканските войни.

А тази година Радослав издаде и историческа книга -  „Във вихъра на Великата война, отбелязваща стогодишнината от края на Първата световна война и подписването на Ньойския договор.

Темата

По време на "Науката решава проблеми" Радослав ще ни разкаже за това как обикновен любител историк може да се занимава на професионално ниво с тази материя, да участва в толкова престижни издания и дори да пише книги. Гостът ще ни разкрие и как по този начин успява да запознае българския читател с по-малко известни факти и моменти от нашата и световната история и как успява да припомни успешно на публиката за годишнините от най-важните и съдбоносни събития.

Чрез дейността си Радослав допринася за развитие и популяризиране на науката в България, защото служи като пример и вдъхновение на останалите любители да се занимават по-смело и активно, не само с историята, но и с всички останали области на науката.

Очакваме Ви на 29 октомври (вторник) от 19:00 часа в дома на MOVE.BG в сърцето на София - Coworking by MOVE.BG - улица “Сердика” №20 , етаж 3. Входът е свободен! Необходима е предварителна регистрация тук

Науката решава проблеми

Науката решава проблеми“ е поредица на Българска наука и MOVE.BG, в която всеки месец гостува учен, който разказва за себе си и своята работа през призмата на това как науката променя живота на хората и разрешава конкретен проблем.

Българска наука е най-голямата научна медия в България, чиято цел е да сближи учените и останалата част от обществото.

MOVE.BG е платформа на създаващите хора. Търсим иновативни решения за обществена промяна, работим за устойчиво развитие и утвърждаваме култура на градивен диалог, активно лидерство и споделени ценности.

Създаваме заедно нашето утре!

Автор
още по темата

още от Актуално