Новаторите на България се обединяват в онлайн платформа за споделяне на опит

The ChangeМakers изгражда мрежа за сътрудничество между хората, създаващи дигитални, зелени и артистични иновативни бизнеси и инициативи.


От МOVE.BG, публикувана на 17 февруари 2019

Двигателите на промяната е новият проект на MOVE.BG, който обединява иновативния дух на България в онлайн платформа за обмен на идеи и опит, The ChangeMakers. Инициативата включва 100 дигитално представени новаторски бизнеса и каузи със социален принос: от хора, обучаващи младежи на IT умения в Стара Загора през внедряващи зелени технологии в София до проекти за подкрепа на дигитални бизнес идеи в Габрово.

Официалният старт на The ChangeMakers ще бъде даден на 18 февруари с откриващо събитие в сградата на MOVE.BG – “Къщата“. Ден преди старта, 40 от новаторите се събраха в “Къщата“ и ‘преживяха’ заедно как сътрудничеството между градивни хора с различни перспективи обогатява с ценни нови идеи проекта на всеки от тях.  Дигиталните предприемачи откриха нови арт посоки за дизайн и позициониране, зелените предприемачи разпознаха ресурса на дигиталния маркетинг в идеите си, арт мениджъри получиха идеи за нови предназначения на театралните сцени и достъп до публики.

“Вярваме, че свързването на хората с градивни идеи отвъд тяхната експертна, политическа и социална принадлежност е капиталът за устойчива позитивна промяна и градим мостове за общо действие между всички създаващи днес перспективното ни общо бъдеще.“, каза Саша Безуханова, основател и Председател на Борда на MOVE.BG:

Двигателите на промяната дава възможност за сътрудничество между близки по цели иновативни проекти, между дигитални инициативи, насочени към близки региони, както и за изграждане на зелени и артистични партньорства на национално ниво. The ChangeMakers позволява да се преодолеят физическите граници с един клик и да се създаде общност на променящите, които могат да си общуват по всяко едно време.

Двигателите на промяната създава интерактивна карта с личностите новатори на България -  т.нар. “pin“-нове. Картата е със свободен достъп, за да може идеите на променящите да достигнат до всеки в страната. И най-вече -  за да вдъхновят останалите хора и “pin“-нове да станат повече. Първите 100 новатори бяха избрани след обиколки на екипа на MOVE.BG в Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Русе и София през август и септември 2018 г.

Платформата The ChangeMakers е вече достъпна и всеки може да номинира следващите личности, носещи иновативния дух на България, за да заразим останалите и да създадем още дигитални и устойчиви идеи.

За осигуряване на прозрачност, настоящите „pin“-нове ще решат кои от номинираните да станат следващите двигатели на промяната.

The ChangeMakers – създаваме заедно нашето утре!

Автор: Марин Маринов

тагове
Актуално,
Автор

още от The ChangeMakers - Двигателите на промяната