From company to аcademy - НоваториТЕ #6


От МOVE.BG, публикувана на 2 май 2017

НоваториТЕ е ежемесечно предаване за технологии, което събира историите на български предприемачи от целия свят и разкрива движещите сили зад успеха на техните компании. Всеки епизод разказва за една конкретна индустрия през перспективата на успешни български предприемачи в нея.

#гост

Бойко Яръмов е съосновател и изпълнителен директор на Телерик Академия - водеща образователна организация, която подготвя деца, ученици, студенти и специалисти от различни области за дигиталното бъдеще. През 2002 г. заедно със Светозар Георгиев, Васил Терзиев и Христо Косев основават глобалната софтуерна компания – Telerik, придобита от Progress през 2014 г. През 2009 г. четиримата създават и изключително успешния образователен проект – Телерик Академия, който днес оперира като самостоятелна организация, отделена от компанията и под ръководството на четиримата основатели.

#част VI

В месеца на просветата ще говорим за подготовката на хората за професиите на бъдещето. От предаванията ни досега всички гости изтъкват като най-голямото предизвикателство именно образованието. Затова с Бойко Яръмов ще се задълбочим в тази тема. На помощ ни идва и професионалния му опит като ръководител на Телерик Академия. Тя е един от най-успешните образователни проекти в България. От старта й досега, над 11 хил. човека са се обучавали присъствено, а 42 500 онлайн потребители са ползвали учебните й ресурси. През декември 2016 г. основателите на Telerik поемат ръководството на Телерик Академия, която е отделена като независима организация.

Гледайте предаването онлайн на следния линк:

pin
 https://youtu.be/yFzfm1EXOpE
Добави в Календар 2017-05-25 18:00:00 2017-05-25 19:30:00 Europe/Istanbul From company to аcademy - НоваториТЕ #6 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор

още от НоваториТЕ