Пълен запис на дискусията "Българският ПВУ: Планът на бъдещето?"

Гост на четвъртата онлайн Кръглата маса за Бъдещето е вицепремиерът Атанас Пеканов, с когото обсъждаме четвъртата версия на Националния план за възстановяване и устойчивост.


От МOVE.BG, публикувана на 26 юли 2021

Каква е концепцията на четвъртата и крайна версия на ПВУ? Какви промени бяха въведени от служебното правителство и с каква мотивация? Какви посоки за развитие на страната ни в бъдеще трасира българският ПВУ?

Отговори на тези въпроси търсим, броени дни след официалното внасяне на Националния план за възстановяване и устойчивост в Европейската комисия. Наш гост е служебният вицепремиер Атанас Пеканов, който отговаря за процеса на финализиране на Плана. 

Събитието отбелязва и една година от създаването на инициираната от MOVE.BG коалиция от граждански организации “За зелен рестарт”, в която влизат още WWF България, “Грийнпийс”-България и “Институт Кръгова Икономика”. Тя беше основана с мотивацията за подготовка на амбициозна трансформационна програма в българския ПВУ.

Модератор на дискусията: Саша Безуханова, основател на MOVE.BG

Защо е важен разговорът за ПВУ след внасянето му в Брюксел?

Чрез Националния план за възстановяване и устойчивост България ще получи 12 милиарда лева допълнително финансиране от Европа. Средствата трябва да следват принципа пари срещу реформи и да подпомагат зеления и дигитален преход на икономиката. Заложените в Плана проекти и реформи ще трябва да бъдат изпълнявани задължително от следващите управляващи, независимо от политическата конфигурация в страната. 

Гледайте пълен запис на дискусията "Българският ПВУ: План за бъдещето?" тук или във видеото в началото на статията.

 

Автор
още по темата

още от Градска джунгла