Международният фестивал за дигитални изкуства DA FEST с шесто издание през септември

Покана за участие в уъркшоп за електро-енцефалографични интерфейси в DA FEST 2017


От МOVE.BG, публикувана на 31 август 2017

Международният фестивал за дигитални изкуства DA Fest обявява покана за участие в уъркшопа на гръцкия артист Маринос Куцомихалис

В уъркшопа той ще представи технологията, която стои зад авторския му проект „Инхибиране“.

Маринос Куцомихалис е медиен артист, учен и креативен технолог, чиято работа се фокусира върху темите за самозаличаването и съществуването в надличностно измерение.

Проектът „Инхибиране“ (Inhibition) представлява "интелигентно" устройство, подобно на слушалки, което поставено на главата на човек може да следи неврофизичната дейност на мозъка, да записва енцефалографски сигнали, и да прилага алгоритмичен звуков синтез (www.inhibition-eeg.com).

На откриването на фестивала, 19 септември в 19 ч., Маринос Куцомихалис ще представи соло пърформанс

В този соло пърформанс ще демонстрира как работи устройството, което след това ще бъде експонирано във фестивалната изложба.

В рамките на уъркшопа авторът ще сподели разработената от него технология, следвайки принципа на отворен софтуер/хардуер и ще съдейства на участниците да разработят собствени електро-енцефалографични интерфейси (EEG).

Уъркшопът е с продължителност три дни, от 20 до 23 септември, от 14:00 до 17:00 часа в ателие 60 в Националната художествена академия на ул. Шипка

Резултатите от работата в рамките на уъркшопа ще бъдат представени на 22 септември от 18:00 ч.

Поканени за участие са всички с интереси в сферата на дигитални и визуални изкуства, музика, изпълнителски изкуства, архитектура, дизайн, биотехнологии и ИТ.

Работният език на уъркшопа е английски.

Максималния брой участници е 8 човека.

Кандидатите трябва да изпратят своя кратка биография и мотивация за участие по ел. поща на адрес: da_fest@nha.bg

Таксата за участие в уъркшопа в 120 лв., която включва закупуване на комплекта с елементи и електроника, необходими за изработването на интерфейса, който след това остава за участниците.

Краен срок за кандидатстване: 14 септември 2017.

Одобрените участници ще бъдат уведомени до 16 септември 2017.

За въпроси: da_fest@nha.bg

MOVE.BG

Автор
още по темата

още от Решения за България: Култура