Промяната те търси

За поредна година Reach for Change насърчава социални предприемачи


От МOVE.BG, публикувана на 6 юли 2017

 

До 18 юли всички социални предприемачи с проекти, насочени към подобряване живота на децата, могат да се включат в Промяната – конкурсът, който фондация Reach for Change България и Нова телевизия организират за четвърта поредна година. Кандидатсването става бързо и лесно на страницата на конкурса.

С проекти могат да се включат както физически, така и юридически лица. Големия победител и още четирима финалисти ще спечелят място в Инкубатора на Промяната за цяла година, където ще имат възможност да получат професионални насоки и съвети, обучения, персонални консултации и инструменти за стратегическо планиране и пр.

Финансовата подкрепа за проектите-победители възлиза на обща стойност 60 000 лв. като на абсолютния победител ще бъдат осигурени 30 000 лв. начален капитал, а двамата, спечелили най-много гласове в онлайн гласуването, ще спечелят по 15 000 лв.

Освен менторството петимата финалисти ще получат достъп и до международната мрежа на Reach for Change, където ще имат възможността да обменят опит със социални предприемачи от цели 18 страни.

Като част от процеса на селекция най-добрите 10 кандидати в конкурса  ще бъдат поканени в Акселератора на Промяната и ще получат безплатни обучения и индивидуални консултации. Акселераторът ще им помогне да развият своя бизнес план, да подобрят цялостно своя проект и планирането на неговия социален ефект.

Преди крайния срок за кандидатстване 18 юли Промяната дава възможност на кандидатите да получат безплатна 30-минутна консултация, на която да зададат своите въпроси или да получат обратна връзка за проектa си. Консултациите се случват в betahaus след предварително записване.

 

На 13 юли в Дома на MOVE.BG пък ще се срещнем за поредните ни Вечери за наивници, когато ни гостуват някои от най-успешните социални предприемачи, подкрепени от Промяната досега – Loveguide, Географ БГ и Заслушай се. Ще научим повече за каузите им, за препятствията и радостите, с които се срещат. Ще се радваме да ви видим сред публиката!

 

тагове
Актуално,
Автор
още по темата

още от Добрият пример