Когато Промяната е твоят бизнес

Инициаторът на НоварториТЕ Саша Безуханова за дръзновението и изборите в полза на обществото


От МOVE.BG, публикувана на 25 януари 2018

Гост на дванадесетото ни издание юбилейно беше самият инициатор на предаването – Саша Безуханова.

С нея разговаряхме за духа на времето преди и сега и за повратните точки, които правят от инженера успешен търговец, а от търговеца – смел иноватор.

Саша ни разказа за началото на над 20-годишния си управленски опит в технологичния гигант HP и за това как убеждаваш компания от такъв мащаб, че в България има потенциал за нещо повече от търговски офис.

В първите години имахме привилегията да експериментираме. Често правехме неща, не непременно утвърдени в практиката на компанията. Това, че имахме мотивация, самочувствие и готовност да рискуваме, доведе до 7 решения, които се реализираха за пръв път в България и едва впоследствие се стандартизираха като част от портфолиото на голямата компания. HP направи голям бизнес и пари, което вдигна и авторитета на страната.

Разбира се, основен фокус на разговора ни беше решението на Саша да преустанови бизнес кариерата си и да се фокусира върху работа в подкрепа на обществото чрез иновация, образование и сътрудничество.

В ядрото винаги е устойчивата социална промяна, която според Саша се постига чрез иновации и колаборация.

Това е и целта на MOVE.BG –  платформата и мястото, откъдето води началото си и отворената мрежа за дигитални иновации EDIT.

Катализатори обикновено са единиците, но всички заедно могат да направят Промяната.

Повече за предизвикателствата, потенциала, убедеността и знанието, както и за необходимостта от постоянното разширяване на хоризонтите – вижте в 12-ия празничен брой на НоваториТЕ.

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital