Равенството - Необходима съставка на всяко успешно начинание

сряда, 10 май
Добави в Календар 2017-05-10 19:00:00 2017-05-10 21:30:00 Europe/Istanbul Равенството - Необходима съставка на всяко успешно начинание 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg

От МOVE.BG, публикувана на 9 май 2017

Българските младежки делегати към ООН и Българският център на жените в технологиите (BCWT)  организират отворена дискусия на тема: „Равенството между половете – необходима съставка на всяко успешно начинание“ . В рамките на кампанията „17 цели за 2017-та“ и Цел 5 - Равенство между половете, отделяме специално внимание на важността на темата за женската активност и предприемчивост.

По време на събитието ще се фокусираме върху темата през опита, мисиите и целите на Bulgarian Centre of Women in Technology - BCWT. Директорът на организацията – Саша Безуханова ще сподели за личните си мотиви за създаване на организацията, за това защо е важно да стимулираме жените от ранна възраст да развиват своите технологични и предприемачески умения. Ще коментираме конкретни европейски проекти и програми, по които BCWT e партньор.

Ценния си опит с нас ще сподели и Надежда Дерменджиева - Изпълнителен директор на Български фонд за жените, занимаващ се с проблемите на пола (gender issues) от 10 години.

В разговора ще се включи и 23-годишната Маги Назер -пътешественик и предприемчив човек с отношение по темата за равенството между половете. Тя ще ни разкаже за научното изследване, което е извършила в началото на тази година, свързано с правата на жените и момичетата в Сиера Леоне, където е прекарала 5 седмици.

Очакваме Ви в Дома на MOVE.BG - улица Сердика 20, етаж 3.

Автор
още по темата