Градска джунгла

Градска джунгла е нашата програма, посветена на предизвикателството да живеем природосъобразно в градската среда. С всяка следваща година глобално процента на хора, живеещи в градовете, се увеличава. През 2018 вече 74% от населението на Европа живее в градове - ясен знак, че съществува необходимост от платформа за приложими решения как "град" и "природа" да не се превърнат в антоними. Чрез работилници и уебинари, ние предлагаме практически решения за прилагане на пермакултурата като метод за дизайн на нов вид градския живот.  

Зеленият дневен ред: програмен или фрагментиран

В навечерието на важните за страната ни избори даваме трибуна на водещи политици и експерти, за да намерим в диалог решенията за зелена трансформация на България.

22 октомври 2021, МOVE.BG

Да се създаде Вицепремиер по климатичния преход, настоява Коалиция “За зелен рестарт”

Необходима е спешна координация на зелената трансформация на най-високо ниво в България, се посочва в Отворено писмо на Коалицията.

11 октомври 2021, МOVE.BG

Отворено писмо: България трябва да създаде Вицепремиер по климатичния преход и зелената трансформация

Писмото е изпратено на 11 октомври до държавни институции, политически партии и медии.

11 октомври 2021, МOVE.BG

България трябва да изработи дългосрочна стратегия за справяне с климатичната криза

Около това се обединиха политици, учени и бизнес представители по време на Кръгла маса, организирана от MOVE.BG в партньорство с Британското и Италианското посолство.

1 октомври 2021, МOVE.BG

Пътят към COP 26: говорят експертите

Водещи специалисти от България и чужбина взеха участие в специалната конференция, организирана от MOVE.BG и Посолствата на Великобритания и Италия.

30 септември 2021, МOVE.BG

VOD "Пътят към COP 26: изборът на България"

Гледайте пълен запис на конференцията, организирана от MOVE.BG в партньорство с Посолството на Великобритания и Посолството на Италия в България.

28 септември 2021, МOVE.BG

COP 26 е възможност за България и света да поемат ясни ангажименти за справяне с климатичните промени

Министри, учени, бизнес експерти и природозащитници участваха в специална конференция, посветена на подготовката на България за форума на ООН в Глазгоу.

28 септември 2021, МOVE.BG

Източна Европа с двойно по-високи нива на глобално затопляне

БиБиСи заедно с учени от Харвард и Бъркли публикуваха мащабно изследване на отворените данни на европейската служба за климата "Коперник".

17 септември 2021, Марин Маринов

Преживяваме най-тежката криза на планетата - климатичната, заяви Урсула фон дер Лайен

Борбата с климатичните промени е един от водещите приоритети на Европа за следващата политическа година, сподели председателят на Европейската комисия.

15 септември 2021, Марин Маринов

Урсула фон дер Лайен произнася годишната реч за състоянието на Съюза

На 15 септември от 10 часа българско време председателят на Европейската комисия ще представи приоритетите за следващата година.

14 септември 2021, Марин Маринов