Решения за България: Икономика

Програмата на MOVE.BG за икономическо развитие разпознава, популяризира и подпомага развитието на потенциално успешните сектори на българската икономика.  Стремим се да предизвикаме диалог и  обществено съгласие  за целенасочени и стратегически действия за изграждането на секторни политики, на ясни нормативни рамки, както и насърчаването на най-добрите практики, които да подкрепят икономическото развитие и просперитет на България.

България да съсредоточи инвестиции в зеления и цифровия преход, призова Еврокомисията

Една от основните препоръки за всички държави членки в докладите от европейския семестър е да стимулират икономически растеж чрез подкрепа за зелени и дигитални инициативи.

21 май 2020, Марин Маринов

Великобритания отпуска 9 милиарда паунда в помощ на самонаетите лица заради COVID-19

Фрилансъри и упражняващи свободни професии са сред тези, които ще могат да получат част от своето възнаграждение от държавата в рамките на следващите три месеца.

28 март 2020, Марин Маринов

На обиколка из седем български язовира със сателит

В седмицата, когато отбелязваме Световния ден на водата, ви предлагаме една виртуална обиколка из няколко от основните изкуствени водни басейни у нас.

22 март 2020, Марин Маринов

Коронавирус и икономика: за какво ще бъдат използвани €37 милиарда европейски средства?

Статията е обновена с последни данни от пресконференцията на Европейската комисия на 13 март.

11 март 2020, Марин Маринов

Какво представлява науката хидрология и защо тя е важна за обществото?

За науката хидрология си говорим с доц. д-р инж. Снежанка Балабанова, ръководител секция “Хидрологични прогнози” в НИМХ.

10 март 2020, МOVE.BG

Жени са само 8% от главните изпълнителни директори на големите европейски компании

Европейската икономика би процъфтяла, ако се преодолеят различията между мъже и жени в обществените и икономическите сектори, твърдят от Европейската комисия.

6 март 2020, Марин Маринов

Новите технологии могат да помогнат за умно и устойчиво използване на водните ресурси

Едно от предизвикателствата пред навлизането на модерни решения е промяната на закона, заявиха експерти във втората дискусия от “Мисия: ВОДА” на MOVE.BG.

28 февруари 2020, Марин Маринов

Изобретиха иновативна книга със страници за четене и пречистване на вода

Книгата образова за замърсяването на водните ресурси, а страниците могат да бъдат използвани като филтър за многократна употреба.

27 февруари 2020, Марин Маринов

Да задържиш дъжда вкъщи

Да се ползва дъждовна вода за домашни цели не е необичайно, споделя ни астрофизикът Деян Михайлов, който вече няколко години “събира” дъжда в къщата си в русенското село Каран Върбовка.

18 февруари 2020, Марин Маринов

Климатичните промени носят голям риск за бизнеса, но те са и голяма възможност да предефинираме бизнесите ни като устойчиви

Единственият път за успеха на бизнеса е устойчивият, обясни Саша Безуханова по време на среща с водещи компании, организирана от WWF България.

12 февруари 2020, МOVE.BG