SHEleader@digital поставя диалогa за лидерството в дигиталната ера

Главният продуктов и информационен директор на Financial Times Кейт О'Риордан е сред ключовите говорители на SHEleader@digital


От МOVE.BG, публикувана на 12 април 2018

Изявени лидери и дигитални предприемачи от цяла Европа се събират на 12 април в София за първата SHEleader@digital конференция (https://www.sheleader.digital/), за да проведат диалог за лидерството в цифровата ера и ролята на жените в технологичната индустрия.

Конференцията ще изследва измеренията на женското лидерство и ще предостави платформа на бизнес ръководители и стартиращи жени предприемачи, които да споделят своите истории на успеха и практически съвети.

SHEleader@digital има за цел да очертае въздействието на жените върху трансформиращия се свят и да промени схващането, че дигиталната индустрия е по-скоро мъжка територия.

Конференцията ще постави акцент върху посланието, че устойчивото развитие на бизнеса и обществото се осъществява в среда, в която мъжете и жените се имат еднакви възможности да участват спрямо техния талант и идеи.

“SHEleader@digital среща жени - лидери от Европа, за да стимулираме диалога за ролята на жените в дигиталната икономика, да потърсим измеренията на автентичността на женското лидерство и да хвърлим мост към новата генерация жени-предприемачи.”, заяви Саша Безуханова, основател на BCWT и MOVE.BG.

Главният продуктов и информационен директор на Financial Times Кейт О'Риордан ще разкаже за усилията на FT за постигане на равни възможности на жените и мъжете в бизнеса и създаването на по-приобщаващ подход за подбор на таланти, включително откриването на нов офис на FT в София с фокус върху продуктови и технологични роли. Освен това Кейт ще сподели как FT работи, за да достигне и да ангажира повече жени читатели.

Говорители от над 15 страни ще споделят как интегрирането на автентичния женски стил в професионалните им роли допринася за развитието на успешни, устойчиви и балансирани компании и организации.

Сред водещите гости и лектори на SHEleader@digital са

 • Мария Габриел - еврокомисар с ресор цифрова икономика и общество,
 • Саша Безуханова – основател на BCWT и MOVE.BG,
 • Мина Димитров - ръководител на Central Go To Market, EMEA в Google,
 • Мери-Джо Луис - основател на организацията ‘Жени в киберсигурнастта’,
 • Сабела Гарсия - Куеста - директор на Next Media Accelerator,
 • Маржена Биелеска - съ-основател на Experior Venture Fund,
 • Лина Саланаускаите - изследовател в Европейския институт за равенство на половете (EIGE).

SHEleader@digital се организира от Българския център на жените в технологиите, в партньорство с Министерството на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз и Европейската Комисия, конференцията ще се проведе под официалния патронаж на комисаря по цифровата икономика и общество г-жа Мария Габриел.

SHEleader@digital ще се проведе в Националния дворец на културата на 12 април и ще събере над 200 делегати от цяла Европа от бизнеса, нестопанския и публичния сектор. Събитието ще бъде предавано и на живо във Facebook и YouTube.

Конференцията SHEleader@digital се осъществява с партньорството на

 • Google,
 • VMware,
 • Dell EMC,
 • EMAG,
 • Uber,
 • Банка ДСК,
 • SAP,
 • Entrepreneurs Organization,
 • MOVE.BG,
 • United Partners,

Както и голям кръг български и европейски организации, сред които Euroepean Center of Women in Technology, Women who Code, Women Techmakers, Coding Girls, ABLE, BVCA, фондовете Endeavor, Elevel и Launchub.

Повече информация: https://www.sheleader.digital/

За Българския център на жените в технологиите:

Български център на жените в технологиите (BCWT) е организация, която вдъхновява, мотивира и подпомага момичета и жени да намерят своето място в дигиталния свят. Тя работи в подкрепа на женското лидерство и увеличаване на професионалното участие на жените в дигиталната индустрия, наука и предприемачество. BCWT инициира и партнира при реализацията на регионални и международни иновативни проекти, организира обучения и тематични събития и стимулира сътрудничеството в областта на научните изследвания, обмена на добри практики и мобилизирането на ресурсите в сектора на ИКТ.

Повече информация: http://bcwt.bg/

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital