Жени лидери се срещат в София на SHEleader@digital2022

Третото издание на форума ще се проведе на 6 октомври с основен фокус устойчивото развитие.


От МOVE.BG, публикувана на 1 септември 2022

Жени лидери от дигиталната индустрия, стартиращия бизнес, творческите индустрии, финансовия сектор и природно-базираните решения ще участват в Международната конференция SHEleader@digital 2022. Третото издание на форума, което ще се проведе на 6 октомври в София, ще обсъди ролята на жените за преодоляването на основното предизвикателство пред България, Европа и света - климатичната криза, както и как женското лидерство може да помогне за извършване на успешна зелена трансформация. 

SHEleader@digital 2022 се провежда под патронажа на Мария Габриел, еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж. Форумът се организира от Българския център на жените в технологиите (BCWT), EDIT и MOVE.BG в партньорство с Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия (ИАНМСП). Билетите за SHEleader@digital 2022 са достъпни онлайн тук.

Фокус устойчиво развитие

SHEleader@digital 2022 ще постави във фокуса водещи теми, свързани с връзката между ролята на жените в дигиталната индустрия и тяхното място в устойчивото развитие и зелената трансформация: ролята на иновативните стартиращи бизнеси, мястото и значението на корпоративните политики за устойчиво развитие, ролята на ESG стандартите за оповестяване на социалното, корпоративното и екологично въздействие на компаниите, връзката на иновативните творци и изкуство със зелената трансформация, значението на природно-базираните решения.

В Конференцията ще участват над 20 изявени български и международни бизнес лидери и лектори. Сред тях са комисар Мария Габриел, Саша Безуханова, основател на MOVE.BG, Любомира Йорданова, основател на иновативния greentech стартъп Plan A, Ким Андреоли-Паске, Senior Director в Cisco. Пълната програма на събитието е достъпна на сайта на SHEleader@digital 2022.

Билетите за Конференцията са вече в продажба. Местата за присъствено съпреживяване на събитието в "Топлоцентрала" в София са ограничени и могат да бъдат закупени тук. Организаторите предоставят и възможност за онлайн включване на символична цена.

SHEleader@digital 2022 се организира в партньорство със Cisco, Master Card, Bulgarian Stock Exchange, HPE operated by Selectium, Evedo, SuperHosting.

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital