Сподели история, спечели книга

Всеки месец “Моята българска история” ще подарява по една книга на този от Вас, който сподели най-интересната история.


От МOVE.BG, публикувана на 3 юни 2019

Програма “Моята българска история” на MOVE.BG започва нова инициатива. Всеки месец един от Вас, който сподели най-интересната история на нашата интерактивна карта, ще спечели една невероятна книга. Кампанията се осъществява с подкрепата на издателство Изток-Запад, които осигуряват наградата.

В сърцето на "Моята българска история" е идеята, че всички ние заедно създаваме съдържанието на нашия общ исторически разказ. Вярваме, че за да продължим напред в общото ни бъдеще, първо трябва заедно да разкажем и познаваме общото ни минало.

Помогнете ни да намерим заедно частите на нашия общ пъзел!

Разкажете ни история на нашата интерактивна карта - www.myhistory.bg

Благодарение на издателство "Изток-Запад" този от Вас, който ни разкаже най-интересната история през месец юни, ще получи впечатляващата книга "Победените. Защо Първата световна война така и не приключи (1917-1923)" на Робърт Герварт.

Как да участваш!

Сподели спомен, случка, факт или снимка от далечното и близко минало и помогни да начертаем историческата карта на България.

Създадохме “Моята българска история” заради непознатите и неразказани истории - малко известни факти за общото ни минало и важни обществени фигури, както и нашата лична история - на рода, на къщата ни или на нашата улица. Защото смятаме, че всяка история е важна. Всеки разказ е интересен и съдържа урок, който си заслужава да бъде споделен.

Защото всяка история освен лична е и наша обща!

Моята българска история

Една програма на MOVE.BG, с която популяризираме българската история и стимулираме нейния обективен прочит чрез иновативен модел на включване и съучастие. Всеки месец организираме специализираното предаване Историци и истории, в което обсъждаме важни събития и личности с доказани експерти от областта.

Този месец броят е посветен на преврата от 9 юни 1923 година, когато е свалено правителството на Българския земеделски народен съюз (БЗНС) начело с министър-председателя Александър Стамболийски. По темата говорим с госта ни -  историка от БАН и Македонският научен институт Николай Поппетров.

Моята българска история - твоята история е нашата обща история!

Автор
още по темата

още от Моята българска история