MOVE.BG и SofiaStartup започват месечни стартъп партита-срещи

Първото ни събиране на по питие ще бъде на 5 октомври от 20 часа, а всеки попълнил Innovation Ship 2019 Startup Survey ще получи безплатна бира.


От МOVE.BG, публикувана на 1 октомври 2019

MOVE.BG и SofiaStartup започват нова инициатива за опознаване на стартъп общността - месечни партита на стартиращите новаторски компании. Първото събитие, което нарекохме Starty, ще се състои тази събота от 20:00 часа в едно от новите парти места в столицата - party apartment-а на улица “Врабча” №24. MOVE.BG е съорганизатор на месечните meetup-и чрез EDIT (Economic Development via Innovation and Technology): програмата ни в подкрепа на дигиталния бизнес и стартъп проектите. 

Целта ни партитата е да дадем възможност на стартъп екипите да се срещнат и да се опознаят в неформална обстановка. Да поговорим на по питие за общите предизвикателства, които срещаме и за възможностите да работим и да...се забавляваме заедно. Защото в стартъп общността - ние не сме конкуренти, а съмишленици и приятели, които искаме да подобрим средата за бизнес в България и нейния експортен потенциал. Да създаваме продукти и услуги, които са новаторски и разпознаваеми не само у нас, но и извън пределите на страната ни.

А това е възможно само чрез сътрудничество и подобряваме на екосистемата.

Първото парти

Парти №1 ще бъде посветено на едно специално събитие: Innovation Ship - единственото по рода си национално проучване на иновативната и дигитална стартъп екосистема. Всеки попълнил анкетата ще получи безплатна бира от нашите приятели "Витошко Лале". Подготвили сме и други награди за участниците в проучването.

Innovation Ship е изследване, насочено към микро, малки, средни и стартиращи български компании, които използват дигитални и нови технологии в своите продукти и услуги. Попълването на въпросника отнема между 10 и 15 минути.

Саша Безуханова, основател на MOVE.BG и EDIT, както и local leader за България на пан-европейска мрежа Early Stage Investing Launchpad (ESIL), сподели:

“Скъпи свободни, смели и креативни приятели - основатели на иновативни компании, попълнете въпросника на годишното изследване Innovation Ship, за да можем с данни да покажем целия технологичен и бизнес потенциал на иновативната ни екосистема, а и всеки от вас информирано да прецени къде се намира бизнесът му спрямо средата.”

Още награди

Попълнилите проучването компании ще участват в надпреварата за една от ексклузивните ни награди Innovation Ship 2019 Awards:

  • Exclusive Master Class Access: за 10 от компаниите;
  • Mentoring Hour: 3 от участвалите проекти ще получат ментор от Founder Institute по следните теми - fundraising (набиране на средства), internationalization (излизане на външни пазари) и business development (бизнес развитие);
  • Content Production: 1 компания ще получи ексклузивно промотиране през сайта и социалните канали на SofiaStartup - 6 статии за една година.

Хайде, на анкетата и после на по питие на Starty-купонът. На по едно истинско "лале" - винаги с воля за истинска бира.

Дата: 5 октомври (събота).

Час: 20:00 часа до сутринта.

Място: “Врабча” №22, етаж 2, София.

 

SofiaStartup

SofiaStartUp цели подпомагането на стартъп брандове и популяризирането на активността на новаторите в столицата. Sofia Start Up (SUP) се стреми да развие взаимодействие и свързаност в стартъп общността в София чрез сближаване на хората и решаване на общи проблеми, които впоследствие ще имат отражение в световен мащаб. 

В SUP участват опитни, креативни и енергични хора с професионален опит от цял свят. Крайно време е да осъзнаем, че споделянето на неприятности и личен опит могат да бъдат взаимно полезни за всички страни.

EDIT

Програмата на MOVE.BG в подкрепа на дигиталния бизнес. Анализираме световни и локални тенденции, дискутираме върху съществуващите проблеми пред стартиращи и млади компании и заедно търсим решения за създаването на среда, която подкрепя иновациите и привлича инвестиции. Работим за насърчаване на взаимодействието между различни представители на дигиталния бизнес, обмена на опит и идеи и изграждането на една съвременна дигитална екосистема.

Очаквайте през октомври и поредното ни обучение в подкрепа на подобряване на средата - специален уъркшоп за ангел инвеститори.

Създаваме заедно нашето дигитално утре!

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital