Акселератор подпомага развитието на стартъпи с обществено въздействие

Кандидатствайте до 5 август за участие в tech2impact Accelerator program, чийто партньор за България е програма EDIT на MOVE.BG.


От МOVE.BG, публикувана на 8 юни 2022

Започна кандидатстването за третото издание на tech2impact Accelerator program. Програмата е насочена към основатели на стартъпи, които работят по проекти с обществено въздействие (impact startups). Организатор на акселератора е международната стартъп мрежа tech2impact, базирана във Виена, а програма EDIT на MOVE.BG е партньорът за България. Кандидатстването продължава до 5 август.

Какво ще получите?

Специално жури ще избере 20 предприемачи, които ще се включат в петмесечна менторска програма - от октомври 2022 година до края на февруари 2023 година. Участниците ще получат двадесет и пет индивидуални срещи с ментори от цял свят, които ще им помогнат за развитието и порастването на техните бизнеси. Десет от сесиите ще бъдат с личен ментор, който ще подпомага участника през цялата програма, а за останалите петнадесет срещи - всеки предприемач ще може да подбира ментори от мрежата на tech2impact за лична среща.

Фокус темите на менторските сесии ще бъдат намиране на подходящите за типа проект инвеститори, подготовка за успешно представяне пред инвеститори, както и консултации за развитието на продукта. Всички менторски срещи ще провеждат онлайн. 

Освен индивидуалните сесии, програмата предвижда и общи обучителни сесии, които ще се провеждат на всеки две седмици отново онлайн. Фокус на тези срещи ще бъдат споделяне на проблемите на проектите, както и съвети за набиране на капитал.

В края на февруари участниците ще получат възможност за участие в специален заключителен ден на акселератора. Събитието с участието на представители на стартъп екосистемата от цял свят  ще бъде своеобразно “дипломиране” на участниците. По този начин предприемачите ще могат да представят своето развитие пред международна публика, включително потенциални инвеститори.

Не на последно място, участниците ще имат достъп до стартъп мрежата на tech2impact, която включва над 600 предприемачи от цял свят, както и над 50 инвеститори.

Кой може да кандидатства?

Програмата е насочена към основатели на стартъпи, които работят за решаване на ключови обществени предизвикателства с помощта на нови технологии. Проектите трябва да работят по една или няколко от седемнадесетте Цели за устойчиво развитие на ООН (SDGs).

Целите за устойчиво развитие. Източник: Национален статистически институт.

Стартъпите трябва да бъдат в начална фаза на развитие - ниво от Seed до Series A. Проектите трябва да имат завършено поне едно успешно набиране на капитал и да планират следващо в последното тримесечие на 2022 година или в първото на 2023. В технологично отношение стартъпите трябва да бъдат поне на фаза MVP.

Акселераторът е отворен към бизнеси, базирани в района на Европа, Близкия изток и Африка. Заради войната на Русия срещу Украйна, програмата ще подкрепи стартъп общността в нападната страна, като отдели 25% от местата за украински предприемачи.

Кандидатствайте до 5 август тук.

Една статия в рамките на инициативата на EDIT.

EDIT: Economic Development via Innovation and Technology

Една програма на MOVE.BG в подкрепа на дигиталния бизнес. Анализираме световни, европейски и национални тенденции, дискутираме върху съществуващите проблеми пред стартиращи и млади компании и заедно търсим решения за създаването на среда, която подкрепя иновациите и привлича инвестиции. Работим за насърчаване на взаимодействието между различни представители на дигиталния бизнес, обмена на опит и идеи и изграждането на една съвременна дигитална екосистема.

Програмата EDIT на MOVE.BG провежда ежегодното и единствено по рода си изследване на стартъп екосистемата в България Innovation Ship. Програмата организира и поредица от специализирани уебинари, които дават ключови познания за развитието на дигиталните бизнеси.

Създаваме заедно нашето  утре!

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital