Кандидатстването за tech2impact се удължава до 27 юни

MOVE.BG е партньорът за България на акселератора за високотехнологични бизнеси tech2impact.


От МOVE.BG, публикувана на 22 юни 2020

Кандидатстването за международната акселераторска програма tech2impact се удължава с една седмица - до събота 27 юни, включително. tech2impact, чийто партньор за България е MOVE.BG, е предназначена за т.нар.предприемачи с въздействие (impact enterpreneurs) - основатели на иновативни стартъпи, които използват нови технологии, за да решават глобални проблеми и предизвикателства като климатичните промени, замърсяването на водата или борбата с пластмасата например. Акселераторската програма продължава 4 месеца и свързва предприемачите с водещи бизнес експерти. 

“Заради множеството заяви крайният срок за подаване на вашите кандидатури за менторската програма на tech2impact е удължен до тази събота, 27 юни,” споделят организаторите.

Акселераторът осигурява:

  • Участие в 4-месечна менторска програма с доказани специалисти, включително 10 часа онлайн съвети с индивидуален ментор;
  • Съвети от първа ръка за тайните на набирането на средства, развитието на продуктите/услугите, излизането на пазари или създаването на успешни маркетингови кампании;
  • 25 уебинара, водени от експерти и бизнес представители.

Програмата се осъществява изцяло онлайн, без нужда да пътувате. Кандидатствайте сега!

Какво е Impact Tech?

Основна цел на програмата  са бизнес проектите, работещи по 17-те цели за устойчиво развитие на ООН.  Акселераторът иска да промени виждането, че правенето на продукти или услуги с обществено въздействие не е бизнес. Предприемачите на новото време могат да използват науката и технологиите по разумен начин, чрез който да помагат на обществото и планетата ни, като в същото време зад себе си имат и работеща бизнес стратегия, обясняват tech2impact.

Акселераторът свързва основателите на бизнеси с въздействие с доказани ментори от различни сфери, за да им помогне да развият своя проект и да го превърнат в устойчив и дългосрочен бизнес.

"Има много стигма около думата „въздействие“ - че означава дейност без печалба, че не може да излиза на пазара и че е задължително само благотворителна. Тази погрешна представа е нещо, с което решихме да се справим, като насочим усилия в неговата сърцевина. Нашата акселераторска система поставя основателите на бизнеси с въздействие в центъра си: всички тези предприемачи разработват решения на реални глобални проблеми чрез изграден бизнес модел," споделят от tech2impact.

Кандидатствайте сега! Формата е отворена до 27 юни, събота, включително.

За зелен рестарт на българската икономика чрез иновации

Едни от ключовите бизнеси с въздействие са зелените предприемачески инициативи: проектите, които създават модерна икономика с високи технологии и с грижа за природата и хората. Те са едни от икономическите субекти, които трябва да бъдат подкрепени по време на програмите за възстановяване след COVID-19, защото могат да променят икономиката ни към устойчива, екологична, конкурентоспособна и създаваща растеж и работни места чрез иновации.

Затова настоява и MOVE.BG заедно с партньори в отворено писмо до правителството. В коалицията "За зелен рестарт чрез иновацииучастват MOVE.BG, BESCO - Българската стартъп асоциация, Founder Institute София, Sofia Startup, Джуниър Ачийвмънт България, Нулев отпадък - България, "Институт Кръгова Икономика", Българският център на жените в технологиите (BCWT).

Подпишете писмото сега!

Създаваме заедно нашето  утре!

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital