Менторска програма подпомага развитието на стартъпи

MOVE.BG е партньорът за България на второто издание на инициативата на базираната във Виена международна стартъп мрежа tech2impact. Срок за кандидатстване до 31 март включително.


От МOVE.BG, публикувана на 26 март 2021

Как да привлечете инвеститори? Как да се справите с предизвикателствата при набирането на капитал? Кои са успешните стратегии?

Ако искате да научите отговорите на тези и други важни въпроси, свързани с успешното развитие на един стартиращ бизнес, кандидатствайте за международната менторска програма на tech2impact. Инициативата е насочена към предприемачи, които са основатели на impact стартъпи, работещи по Целите за устойчиво развитие ООН (SDGs).Тази година е второто издание на програмата, а отворената дигитална мрежа EDIT на MOVE.BG e отново партньорът за България. Срокът за кандидатстване е до 31 март и става по улеснена форма за участие.

Какво ще получите?

Менторската програма продължава четири месеца и свързва предприемачи с водещи бизнес експерти. Всеки един участник ще научи от първа ръка за тайните на набирането на средства, развитието на продукти/услуги, излизането на пазари и създаването на успешни маркетингови кампании.

Тази година фокус на менторската програма са стратегиите за успешното привличане на инвеститори с цел разрастване проектите и увеличаване на тяхното бизнес и обществено въздействие. През четирите месеца всеки участник ще получи:

  • Десет часа индивидуални сесии с ментор, подбран според нуждите на неговия бизнес проект;
  • Дванадесет лекции, посветени на набирането на капитал с участието на експерти и бизнес лидери;
  • Ежемесечна среща за обмен на опити и съвети между всички стартъп основатели, участващи в тазгодишното издание на менторската програма.

Менторската програма ще завърши със специален Демо ден през септември. На него участниците ще могат да представят своето израстване и развитие пред подбрани инвеститори.

За въпроси относно програмата, пишете на hello@edit.bg. Кандидатствайте сега онлайн чрез формата тук. Срок до 31 март включително.

Подкрепа за българските новатори

Българските власти да включат създаването на спeциален фонд за подкрепа на зелени стартъпи в Националния план за възстановяване и устойчивост след коронавируса. Затова настоява инициираната от MOVE.BG коалиция от граждански организации "За зелен рестарт", в която вризат още WWF България, "Грийнпийс"-България и "Институт Кръгова Икономика". Фондът е една от над 200 мерки, предложени от Коалицията в пет експертни становища. Повече за Фонда и неговото значение, научете тук. Всички експертни становища и разписаните в тях предложения са достъпни тук.

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital