Вечери за наивници, vol. 14

сряда, 7 декември
Добави в Календар 2016-12-07 19:00:00 2016-12-07 21:00:00 Europe/Istanbul Вечери за наивници, vol. 14 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg

От МOVE.BG, публикувана на 25 ноември 2016

„И сега какво? След толкова години, усилия и пари, прахосани в чужбина, ти взе, че се върна и всичко отиде на вятъра?“

Сигурно и вие познавате поне един наивник, изправен пред този въпрос заради избора си да работи и създава в България след образование и опит, натрупани на запад. Нагласата, че завръщането у дома е равнозначно на провал или наивна стъпка назад продължава да битува сред част от обществото ни. Именно затова в навечерието на студентския празник наши наивници ще бъдат трима наскоро завършили в чужбина младежи. Техният вдъхновяващ пример разкрива смисъла в избора им да спомогнат за качествената промяна в образованието и обществената ни среда, да реализират мечтите и идеите си и да бъдат щастливи тук и сега – в България.

Димитър Петров е създател на фентъзи анимационен сериал „Златната ябълка“, The Golden Apple, вдъхновен от балканската митология и фолклор. Той е завършил е The University of Westminster в Лондон, Великобритания, където изучава анимация, интерактивни технологии, видео графика и специални ефекти. Работил за големи компании като Cartoon Network Studios Europe, HUTS JWT и Strata Аdvertising. Бил е гост лектор в Националната художествена академия. През 2013 той дава старт на проекта „Златната ябълка“, който има две главни цели: да популяризира българския фолклор и легенди по един нетрадиционен начин и да срещне млади и талантливи български дизайнери и аниматори с утвърдени на световно ниво професионалисти. Митко е главният сценарист на шоуто и ръководи развитието на визуалните елементи и като такъв е много зает, но винаги намира време за свободно време.

Томислав Рашков завършва политически науки в Ludwig-Maximilians-Universität в Мюнхен, а дисертацията му е с фокус върху развитието на българските неправителствени организации като катализатор за изграждане на устойчиви демократични процеси в България след промените от 1989 година. Томи се завръща през 2014 година, за да стане учител по програма Заедно в час / Teach for Bulgaria и да преподава английски език на деца. Редом с това, той работи за Сдружение 365 / 365 Association, което организира и провежда Free Sofia Tour и Free Plovdiv Tour – безплатни турове, които всеки ден разкриват пред чуждестранните туристи културно-историческата магия на София и Пловдив.

Мартин Димитров завършва политология и международни отношения в The University of Glasgow. От 2015 година насам работи като журналист във вестник "Капитал" по теми, свързани с образование, бежански и мигрантски въпроси и международната сфера. През 2016 година Мартин е модератор на екип "Журналисти" в "Идеите - това сме ние 5" на Обединени Идеи за България. В свободното си време обича да танцува суинг и да играе волейбол.

 

 

Добави в Календар 2016-12-07 19:00:00 2016-12-07 21:00:00 Europe/Istanbul Вечери за наивници, vol. 14 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
тагове
Общество,
Автор

още от Вечери за наивници