Вечери за наивници, Vol. 8

Честваме Деня на Европа


От МOVE.BG, публикувана на 8 юни 2016

Осмото издание на Вечери за наивници в София е посветено на Деня на Европа

Както и на тези, които са свързали житейския и професионалния си път с осъществяването и развитието на Европейската идея в страната ни.

На 12 май 2016 г. в Дома на MOVE.BG ще ни гостуват няколко личности с богати биографии, които чрез делата си допринасят ежедневно за осмислянето на общата ни европейска мисия. Ще чуем истории за различните препятствия пред един френски дипломат в България, за това с какви неуспехи трябва да се справя един преподавател по европейско право и какви уроци научава от трудностите ръководителят на представителството на Европейската комисия в България.

Своите разкази за уроците и успехите в живота ще споделят:

Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Република Франция в България

Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан e учил в престижния Институт по политически науки в Париж и е полиглот, който освен английски, немски и португалски, говори и български. Познава добре страната ни, защото е отговарял за връзките с медиите на Френското посолство в София между 1991 г. и 1995 г. и е женен за българката Мария, с която имат три деца – Асен, Борис и Валентин. Бил е на дипломатически мисии и в Кипър, Джибути и Бразилия.

Доц. Юлия Захариева, основател на катедра Европеистика в СУ и един от водещите експерти по Европейско право в България

Юлия Захариева е експерт по право на ЕС и по правни и политически проблеми на европейската интеграция. Преподава право на ЕС в специалност европеистика на СУ и в Академията на МВР. В магистърската програма „Право на ЕС” чете лекции по европейска интеграция и институции на ЕС. Има многобройни участия в международни форуми и редица публикации и е автор е на няколко учебника.

Огнян Златев, ръководител на представителството на Европейската комисия в България

Огнян Златев работи за Европейската комисия от 2011 г., а от 2013 г. е председател на българското й представителство. Завършил е класическа филология в СУ и има значителен опит в сферата на комуникациите и развитието на медиите. През 1998 г. основава и управлява неправителствената организация Център за развитие на медиите в България. Работил е като експерт за ЮНЕСКО, директор на Информационния център на Институт „Отворено общество”, ръководител на Центъра на Би Би Си в България. Председател е и на Мрежата за професионализиране на медиите в Югоизточна Европа.

Добави в Календар 2016-05-12 19:00:00 2016-05-12 21:00:00 Europe/Istanbul Вечери за наивници, Vol. 8 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
тагове
Общество,
Автор

още от Вечери за наивници