Вечери за нaучни наивници

Събитието е част от Европейска нощ на учените 2017


От МOVE.BG, публикувана на 26 септември 2017

Макар лятото да си отива безвъзвратно, нашите любими Вечери за наивници се завръщат наесен с песен... и с нАука!

Всеизвестно е, че ние българите обичаме да изтъкваме "авторското" си право над различни изобретения, както и първенството си на ежегодните олимпиади по математика, информатика и т.н. Какви обаче са ежедневните малки успехи и провали в българската научна действителност? Какво движи, вълнува и препъва смелите млади българи, открили призванието си в научното поприще? Наивен или неповторим е техният избор?

В рамките на предстоящата Европейска нощ на учените 2017 с Българска наука и Move.bg програмата ни ще започне точно в 19:00 часа с:
Наука в града FRESH:

Представяне на сборника „100 лица зад българската наука“.

Поканени са всички участници и доброволците, които помогнаха на сп. Българска Наука. Запознайте се с едни от най-успешните български учени.

Продължаваме в 19:30 с месечното издание на Вечери за наивници, като ще ви представим следните научни наивници:

Антония Хубанчева - изследовател на прилепи;

Никола Каравасилев е редовен докторант в катедрата по астрономия на СУ "Св. Климент Охридски". От ранните си студентски години той се занимава с подготовка на ученици за олимпиади по астрономия. От 2009-а година Никола ръководи националния отбор по астрономия на България, a oт 2011-а година започва да ръководи и школа по физика, като учениците в нея непрекъснато бележат все по-големи успехи. Мечтата му е някой ден да стане учител с авторитета и постиженията на Теодосий Теодосиев.

Иван Господинов e магистър по образователни науки, основател и председател на Сдружение Образование без раници, което въвеждаKhan Academy Bg в България. Иван е дългогодишен преподавател по програма Заедно в час / Teach for Bulgaria и член на Управителния съвет на Асоциация за свобода в образованието.

Водещ на събитието ще бъде Димитър Димитров от Free Sofia Tour

Очакваме Ви!

Добави в Календар 2017-09-29 19:00:00 2017-09-29 21:55:00 Europe/Istanbul Вечери за нaучни наивници 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
тагове
Актуално,
Автор

още от Вечери за наивници