Веселин Илиев: "България има уникална енергия, която няма нито едно друго място по света."

Представяме ви Веселин. Той е посланикът на МOVE.BG за Пловдив.


От МOVE.BG, публикувана на 5 януари 2015

Веселин завършва „Управление на туризма”, но посвещава 13 години на сферата на младежта. От 2006 г. участва активно в работата на най-голямата младежка платформа в Европа - Европейски младежки форум. Сред основателите е на Национален младежки форум. Сред личните му успехи са националните младежки дебати в гр. Варна от 2008 г., където млади хора и политици дискутират планирането на младежката политика в България.

Опиши себе си?

Отговорен, отворен, ангажиран, искрен и често емоционален идеалист.

В какво вярваш абсолютно?

На първо място в себе си и собствените си възможности.

Най-голямото предизвикателство в твоята работа?

Балансът между идеализъм и реалност.

Какво в България харесваш най-много?

Природата, която е уникална. България има уникална енергия, която няма нито едно друго място по света.

А какво не харесваш и би искал да промениш?

Понякога имам усещането, че хората в България страдат от някакъв особен негативен синдром, който им пречи да разгърнат потенциала си и да покажат таланта си. Ако изкореним тази болест ще се окажем в едно наистина прекрасно място.

Мисъл, близка до философията ти за живота?

Винаги съм се опитвал да не следвам сляпо коя да е философия или мисъл. Истината е, че във всяка философия или мисъл има нещо от което можем да се поучим.

 „MOVE.BG e жизненоважната среда за генериране на решения, родени чрез креативност, борба на аргументи, уважение, отговорност, информираност, родени в дискусия, в която ценностите са основа на правилата на играта. Вярвам, че MOVE.BG e важен стимул за излизане от най-голямата криза на българското общество - тази на съзнанието."

Автор
още по темата

още от Добрият пример