Алекс и Олег: Почиваме, когато работим

Когато до наивника застане още един - ALNIK и CRITERIA


От МOVE.BG, публикувана на 1 март 2016

Представяме ви и Александра Николова и Олег Кабакчиев

Последните участници от февруарските ни Вечери за наивници, посветени на любовта, работата и на двойките, които някак успяват да ги съчетаят. Може би познавате Алекс и Олег като ALNIK и CRITERIA, каквито са диджей псевдонимите им. А ако ги познавате, сигурно сте обърнали внимание, че и двамата буквално не се спират. Докато движат стартъп платформата си за събития и артисти Eventyard, те съумяват да се грижат и за сравнително новата си консултантска агенция за дигитален маркетинг Everhood, в чието портфолио вече са клиенти като Free San Francisco Tour, Фабриката за идеи, българските очила dWood, Meta Reading, Nomadways и Enhancv. Ако случайно им остане свободно време, го запълват отново с работа, защото работата им доставя удоволствие. Заедно са от 2009, когато Олег подбира музиката на изложба в "Ателие Пластелин", а Алекс попада там с най добрите му приятели. Според Алекс ги събира това, че не се вторачват в глупости и дреболии. Той пък споделя, че Алекс е неговото вдъхновение, най-добър приятел и партньор.

Как би представил другия с едно изречение? 

Алекс: Олег е хиперактивен, позитивен и отворен към хората човек, който има неизчерпаема енергия да създава интересни неща, да се учи и развива. И да помага на всеки, на когото може.

Олег: Алекс е супер позитивен, усмихнат и прекрасен човек.

Споделеният провал по-малък провал ли е? 

Олег: Да, опрeделено. И анализът на даден провал, когато е споделен, води до градация.

Алекс: Ако под колективен провал говорим за недобре свършена екипна работа, то определено не е по-малък. Но пък поне в тази ситуация има как да се извадят различни поуки, защото всеки от екипа може да сподели наученото с останалите. И е хубаво да има кой да ти каже как изглеждат нещата и от една друга гледна точка.

Свършва ли някога работният ден, когато работиш с партньора си, или се превръща в работно денонощие? Как почивате? 

Алекс: Работният ден свършва в момента, в който решим да не работим. Това може да е за 4 минути или за цял ден, зависи какво е на дневен ред. Почиваме си, като сменяме една работа с друга. Дори когато пускаме музика на парти е работа, но и почивка. Почиваме си и като излезе новия епизод на Suits.

Олег: За мен лично работата не свършва, но точно това ми харесва. Почиваме, когато работим, защото не възприемам работата, която вършим, за натоварваща, а точно обратното – за приятна.

Кой е най-важният урок, който научихте от другия? 

Алекс: Да не взимам нещата на сериозно. Олег много ми помогна да подобря качеството си на живот в това отношение. Открих начини да се забавлявам и да гледам на живота, които нямаше да намеря по друг начин.

Олег: Алекс ми показа колко е важно да бъдеш търпелив. Защото когато си търпелив, нещата се получават.

Какво мечтаете да постигнете заедно? 

Алекс: Свобода във всяко едно отношение. Но най-вече – да работим такива неща, които ни карат да се чувстваме живи, и да се учим постоянно. Да запазим духа си такъв, какъвто е в момента.

Олег: Мечтая Алекс да бъде човекът, с когото да обиколим света заедно.

MOVE.BG

Автор
още по темата