Блог

Блогът е нашата онлайн медия. Тук говорим от първо лице за важните теми от дневния ред на България, търсим и споделяме добрите примери и носителите на доброто, разказваме за новостите и предстоящото, коментираме и анализираме, но също – общуваме и търсим диалог, срещаме различни позиции по актуални теми, работим за решения заедно.

Създаваме заедно нашето утре

20 февруари, Саша Безуханова

Албум Рожден ден на MOVE.BG - 11 Years Moving Together

12 юли 2024, МOVE.BG

11 години MOVE.BG - създаваме заедно


Премини на зелено: графити изкуството ни провокира да се замислим за важни обществени теми

Срещаме ви с Цветан Бизев от “София Графити тур” и графити артиста Венцислав Йосифов-Jermain, които партнират на MOVE.BG в най-новата ни инициатива “Премини на зелено”.

17 юни 2024, МOVE.BG

Моята зелена община: пет добри идеи за развитие на ВЕИ от общини в Европа

В новата статия от поредицата на MOVE.BG “Моята зелена община” ви разказваме за няколко интересни проекта за производство на възобновяема енергия на ниво местни власти в Европейския съюз.


Синигерът от графита зове: Премини на зелено днес, за да живеем по-добре утре

MOVE.BG откри образователен графити стенопис, който ни напомня за важността на природата в града и представя 150 идеи как да я опазим. Партньор на инициативата е район “Триадица” на Столична община.

12 юни 2024, МOVE.BG

Моята зелена община: как да се предпазим от горещините

В петата статия от поредицата на MOVE.BG “Моята зелена община” ви разказваме за няколко успешни примера за справяне с едно от сериозните климатични предизвикателства - екстремно топлото време.

10 юни 2024, Марин Маринов

Моята зелена община: как да се подготвим за проявленията на климатичната криза

В четвъртата статия от поредицата на MOVE.BG “Моята зелена община” ви разказваме защо са важни политиките за адаптация и ви представяме един успешен пример в тази посока - как една възстановена и опазена река може да ни помогне да живеем по-добре защитени и по-щастливи.

7 юни 2024, Марин Маринов

Моята зелена община: как общините могат да работят заедно

В третата статия от поредицата на MOVE.BG “Моята зелена община” ще ви разкажем за един вдъхновяващ пример за сътрудничество между общини и ще анализираме как можем да приложим подобни действия и в България.

6 юни 2024, Марин Маринов

София може да бъде модерна: открийте 150 зелени решения за София

Представяме ви кампанията на MOVE.BG “150 зелени решения за София”, която популяризира препоръките от доклада “Мисия Зелена София: подготвени за бъдещето”.

5 юни 2024, МOVE.BG

Моята зелена община: как да създадем климатични цели и задачи на общината

Във втората статия от поредицата на MOVE.BG “Моята зелена община” ви разказваме какви са стъпките в създаването на климатичните политики на ниво местна власт.

4 юни 2024, Марин Маринов