Блог

Блогът е нашата онлайн медия. Тук говорим от първо лице за важните теми от дневния ред на България, търсим и споделяме добрите примери и носителите на доброто, разказваме за новостите и предстоящото, коментираме и анализираме, но също – общуваме и търсим диалог, срещаме различни позиции по актуални теми, работим за решения заедно.

Създаваме заедно нашето утре

20 февруари, Саша Безуханова

Да се срещнем ТАМ: културното пространство на Търново стана на 7

Повече за идеята и развитието на проекта от Велико Търново ни разказва неговият съосновател Галин Попов, член на клуба на MOVE.BG “The ChangeMakers of Bulgaria”.

22 януари 2020, МOVE.BG

Стартъп партитата на EDIT и SofiaStartup продължават и през 2020

Първото Starty за новата 2020 година ще се проведе на 24 януари (петък) от 19:00 часа.

20 януари 2020, Марин Маринов

Стартъп София е новият Берлин

Столицата има потенциала да се превърне в център на иновативния стартиращ бизнес, показват данните от InnovationShip 2019, заяви Саша Безуханова в интервю за БНТ.

16 януари 2020, МOVE.BG

Пловдив: заедно и през 2020

Какво се случи и какво не се случи по време на “Пловдив - Европейска столица на културата 2019” - споделят експертите.

15 януари 2020, МOVE.BG

Създаването на град Раковски

Анелия Гечева, читател на програма “Моята българска история” на MOVE.BG, ни разказва историята за създаването на живописния тракийски град.


Откриване на Sports Tech Campus България

MOVE.BG ще бъде домакин на събитието, което ще се проведе на 20 януари, а организатори са нашите приятели от EduTechFlag.

14 януари 2020, Марин Маринов

Отбелязваме 105 години българско кино

На 13 януари 1915 година се състои премиерата на първия български игрален филм "Българан е галант" в емблематичната, но рушаща се днес сграда на булевард “Княгиня Мария-Луиза”.

13 януари 2020, Марин Маринов

Спомени за бомбардировките над София

Светла Василева, съвременник на англо-американските удари в столицата, разказва за преживяното преди 76 години - на 10 януари 1944 г.


Сателитни снимки показват последиците от пожарите в Австралия

Благодарение на отворените данни всеки един от нас може да “изследва” какво се случва в родината на кенгуруто, както и на всяка една друга точка от нашата планета.

8 януари 2020, Марин Маринов

Работилница: Домашна козметика без отпадъци

Искате да се научите как да създавате козметични продукти без да вредите на природата? Очакваме ви на 14 януари на специалната работилница на MOVE.BG и Dell Technologies.

7 януари 2020, МOVE.BG