Блог

Блогът е нашата онлайн медия. Тук говорим от първо лице за важните теми от дневния ред на България, търсим и споделяме добрите примери и носителите на доброто, разказваме за новостите и предстоящото, коментираме и анализираме, но също – общуваме и търсим диалог, срещаме различни позиции по актуални теми, работим за решения заедно.

Създаваме заедно нашето утре

20 февруари, Саша Безуханова

Ранно детско развитие: Уважението е ключово при изграждането на децата

Не шамарите, а чуването и разбирането на детето възпитават, сподели Мая Донева, основател на “Социалната чайна” и част от “Карин дом”, по време на специална лекция, посветена на ранното детско развитие в MOVE.BG

19 април 2019, Marin Marinov

Успешни бизнес продукти в гейминг индустрията: НоваториТЕ25

На 30 април (вторник) от 18:30 часа ще си говорим с Доброслав Димитров, един от съоснователите на “Империя Онлайн“ АД - най-голямото българско студио за разработка на игри.

18 април 2019, Gergana Daneva

Атанас Маев: Смелите послания се създават от артисти със свободен дух

С новата си сцена Derida Dance Center цели да обедини всички активни и свободомислещи хора в изкуството, споделя Атанас Маев, съосновател на проекта за съвременен танц Derida, часове преди откриването на втората им локация в София.

17 април 2019, Marin Marinov

Пожарът в Нотр Дам: 3D визуализация крие ключа към възстановяването на катедралата

3D лазерно заснемане, направено преди няколко години, разкрива с голяма точност как е била построена “Парижката Света Богородица” и как е изглеждал храмът отвън и отвътре до най-малката подробност.

16 април 2019, Marin Marinov

Атентатът в Света Неделя: Генерал Иван Попов

Иван Попов е виден български генерал, участник в три войни за свободата и обединението на България, но 16 април загива при комунистическия атентат срещу храма "Света Неделя".

15 април 2019, Angel Zatkov

€540 милиона очакват научни проекти, решаващи предизвикателствата на новото време

Проектът е към Европейския съвет за научни изследвания (ERC) и подкрепя учени с доказан опит, като скоро ще започне кандидатстването за втория кръг на финансиране.

12 април 2019, Marin Marinov

Могат ли водораслите да произвеждат енергия за слънчеви панели?

Водораслите могат да бъдат използвани за повишаване на енергийната ефективност и да бъдат част от кръговата икономика, смятат от иновативния проект Swedish Algae Factory.

11 април 2019, Marin Marinov

VR инсталация качва космическите фенове на полет около Земята

КОСМОДРУМ и студиото за виртуална реалност VR City в сътрудничество с MOVE.BG ще представят арт инсталацията “Какво има в космоса?” на Силвия Богоева.

10 април 2019, Marin Marinov

Науката решава проблеми, vol.16 : Енергийни иновации за бизнеса

На 23 април (вторник) ще ни гостува гл. ас. д-р Николай Стоименов от БАН, който ще ни разкаже как иновациите като 3D моделиране и 3D симулация помагат на бизнеса.

10 април 2019, МOVE.BG

Изкореняването на енергийната бедност да стане европейска цел, призова Комитетът на регионите

Борбата с енергийната бедност може да допринесе в голяма степен за засилване на доверието към ЕС и за доближаването му до неговите граждани, заявиха представителите на местните и регионални власти от Евросъюза.

8 април 2019, Marin Marinov